Visit my YouTube channel here.

Act of Valor (2012)

Amerikanske helter.

Jeg forventet svært lite av denne filmen, og den leverte det jeg på en måte fryktet. Åpningsscenen er god med unger som ble drept under et terrorangrep. Men hadde det vært kun hvite unger som døde, så hadde man ikke sett denne scenen i det hele tatt.

Filmen har en av de verste fortellerstemmer jeg noensinne har hørt. En nasal, kvalmende stemme uten liv. Og verre blir det med skuespillere som aldri burde ha fått lov til å vise sine talentløse tryner på skjermen. Det er flaut å høre på den bedritne dialogen og den stive dialogføring som ikke høres naturlig i det hele tatt. Amatørskuespillere er noe det verste som finnes, og selv om mange av disse mennene er ekte Navy SEALs i virkeligheten, så veier ikke det opp for hvor irriterende dårlige de er som skuespillere.

Underveis så blir dette til en ufrivillig komediefilm hver gang gutta åpner den råtne kjeften sin. Du vet du ser en dårlig film med elendig karakteroppbygging når de tøffe gutta forteller hvor mye de betyr for hverandre mens vi ser de to bestekompisene surfer.

Den første store actionscenen er faktisk fantastisk å se på. Det er som å spille et dataspill, spesielt et FPS-spill. Men etter en time så dabber det hele av, energien og oversikten blir ikke like bra senere i filmen. Det blir ikke like tøft som i den store, første actionscenen vi ser når gutta redder en jomfru i nød. Mot slutten av filmen venter man bare på at en av de sentrale rollefigurene skal ta kvelden, og det er ikke vanskelig å gjette hvem av dem som vil gjøre det, det røpes tidlig i filmen. Man blir faktisk glad når noen av rollefigurene dør, for da er man kvitt i det minste noen dårlige skuespillere. Og er det virkelig noen som bryr seg om det? Det tviler jeg på.

Karen som bærer på det amerikanske flagget som han skal gi videre til sitt barn, sier det meste om denne patriotiske filmen. Dette er først og fremst en film for de som elsker Modern Warfare-spillene og lagsamarbeid. Det er her Act of Valor er god, og den kunne vært mye bedre med erfarne skuespillere og mindre patriotisme. Det blir for mye av det gode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: