Visit my YouTube channel here.

Adaptation. (2002)

adaptation

I suppose I do have one unembarrassed passion. I want to know how it feels to care about something passionately.

Første gang jeg så Adaptation så hatet jeg filmen. Men jeg følte at filmen burde få en ny sjanse igjen en god del år etter jeg først så den. Og etter et gjensyn så falt filmen mer i smak.

Dette var sammen med Matchstick Men de to siste virkelig gode filmene Nicolas Cage medvirket i, for etter disse filmene tok det flere år mellom hver godbit. Her spiller han to forskjellige roller, og det gjør han godt. Selvsagt har han dårlig hår her også, mannen er jo legendarisk for sitt dårlige filmhår.

De fleste karakterene er noen artige typer. Det er en dårlig karakter her, og det er Susan Orlean, for hun depper for mye underveis og dreper mye av fremdriften til filmen. Hun er en grå mus, jeg hatet hele denne karakteren.

Manuset er velskrevet og interessant. Man opplever ikke for ofte denne type manus lenger. Det artige er at historien utvikler seg til å bli en film i en film, og alt det Charlie Kaufman ikke vil ha med i filmen sin blir til virkelighet.

Adaptation er nok en liten filmperle fra mannen med de merkelige idéene, Charlie Kaufam. Det er ikke hans beste film, men den er absolutt verdt å se da den er velspilt og ikke minst original.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.