Visit my YouTube channel here.

Annabelle: Creation (2017)

Den skumle dukken.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos True-HD

Foreldreløse barn får seg et nytt hjem når et ektepar åpner hjemmet deres. De mistet sin datter for 12 år tilbake i en ulykke, og det viser seg at det befinner seg noe ondt i dette huset. Og hva er det med den skumle dukken?

Annabelle: Creation er en såkalt prequel der historien er lagt til før den første Annabelle-filmen. Annabelle: Creation er en bedre film enn Annabelle, men det er ikke en film som finner på noe særlig nytt.

Det meste har man sett før, men Annabelle: Creation gjør egentlig ikke så mye galt når den først skal skremme seerne. For den bruker tid på å skape atmosfære, og den har flere fine og skremmende scener hvis man ikke har sett så mange filmer i denne sjangeren. Men undertegnede kjente igjen flere av scenene fra andre filmer.

Det store problemet med Annabelle: Creation er at man ikke bryr seg om noen av karakterene. Ingen av karakterene er spennende å følge, hele gjengen føles tomme og uinteressante ut. Det eneste man venter på er å bli skremt, man bryr seg ikke om skjebnen til karakterene vi følger.

Den første filmen hadde to veldig gode scener etter det jeg kan huske. Annabelle: Creation har også noen fine scener, men jeg må ærlig innrømme at jeg synes den første filmen hadde de beste scenene, selv om det kun var to scener.

Annabelle: Creation er en helt grei film, og selv om den ikke finner på noe nytt så er den i det minste en fin film for personer som ikke ser så mange filmer i året. Den vil garantert skremme mange.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, litt kornete og ikke så skarpt. Fargene er varme i mørke scener, og sortnivået er topp.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet har krefter så det holder når seerne skal skremmes. Lydsporet bruker også surroundhøyttalerne på en god og effektiv måte. Full pott!

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Deleted Scenes Featurette (12 minutter)
Directing Annabelle: Creation (42 minutter)
The Conjuring Universe (5 minutter)
Horror Shorts: Attic Panic (3 minutter)
Horror Shorts: Coffer (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: