Visit my YouTube channel here.

Annabelle (2014)

annabelle

En ekkel dukke.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Et ektepar som venter barn blir angrepet av to sektmedlemmer i sitt eget hjem. De to sektmedlemmene dreper deres naboer, men ekteparet overlever angrepet. Men noe merkelig skjedde med det ene sektmedlemmet som var en kvinne. Inne på rommet finner de kvinnen som har tatt sitt eget liv, men i armene hennes finner de en stor dukke som mannen i huset kjøpte til sin kone. Etter angrepet lever ekteparet et rolig liv etter at de flyttet inn i et nytt hjem, men så begynner merkelige ting å skje og alt koples til denne dukken.

Annabelle er en såkalt spin-off film. Du husker kanskje dukken i Annabelle fra filmen The Conjuring, og i Annabelle får vi nå historien om hva som skjedde og hvorfor dukken var i hjemmet til ekteparet som hjalp familien i The Conjuring.

Annabelle er en film som har fått dårlige kritikker, så jeg hadde svært lave forventninger til filmen, men jeg har alltid vært glad i grøssere, spesielt filmer som er ute etter å skremme. Filmen er ikke et mesterverk, den er ikke så dårlig som mange vil ha det til, men den taper seg virkelig i de siste 20 minuttene.

Det som er problemet med film som Annabelle er at folkene bak kameraet og foran kameraet ikke er dyktige nok. Her finner man en regissør som kun har laget noen få filmer, og skuespillerne er ukjente, i hvert fall for min del.

Men så har vi dette her med bli skremt. Jeg synes at Annabelle i enkelte scener klarer å skape en ekkel og trykkende atmosfære. Det er noen scener her som er skremmende, men så begynner nedturen når ekteparet tar kontakt med en prest. Etter dette møtet rakner manuset i sømmene, problemet er at karakterene er så dårlig skrevet, man bryr seg ikke om dem og valget den ene tar i sluttminuttene synes jeg ikke familien har gjort seg fortjent til. Det hele blir så latterlig billig og dumt, noe som er synd da Annabelle frem til møtet med presten har klart å skape en nifs atmosfære med en ekkel kvinne som er lite pen og skremmende.

Annabelle kan være verdt å se en gang, men utover det så er det ikke noe mer å hente i Annabelle. Det er synd at filmen blir så dårlig når det først gjelder, for det er noen nifse scener her som gir gåsehud.

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er matte.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er i det minste veldig bra. Lydsporet fyller opp hele rommet i flere scener, og det er også litt kraft her når lydsporet trykker til for å skremme deg.

Ekstramateriell:
The Curse Of Annabelle (6 minutter)
Bloody Tears Of Possession (5 minutter)
Dolls Of The Demon (4 minutter)
A Demonic Process (5 minutter)
Deleted Scenes (21 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: