Appaloosa (2008)

appaloosa

Hvem skjøt sheriffen?

Ed Harris er regissør og hovedrolleinnehaver i Appaloosa. Med seg har han Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Jeremy Irons og den alltid fæle Renée Zellweger, som gjør alt hun kan for å ødelegge filmer hun medvirker i med sitt hovne ansikt, strekete øyne og psykotiske smil. Noen må virkelig slutte å gi dette fæle kvinnemennesket sentrale roller. Eneste filmen hun er noenlunde grei i er Jerry Maguire. Hennes store gjennombrudd kom med Jerry Maguire, og jeg tror jeg nesten ikke tør å se den filmen igjen, for Renée Zellweger kan jo ikke spille. Hun spiller den samme rollefiguren i nesten hver eneste film hun medvirker i.

Appaloosa er en langsom film som ikke falt i smak. Det blir ikke avfyrt mange skudd i filmen, og når det først legges opp til noen dueller er det uten spenning og realisme. Skuespillerne leverer gode rolletolkninger, unntatt Renée Zellweger selvfølgelig. Viggo Mortensen ser rar ut. Han er syltynn, og han har anlagt bart og skjegg. Han ser ut som et vandrende fugleskremsel, og jeg trakk på smilebåndet i flere scener. Jeg tror ikke det var meningen.

Jeg har alltid hatt problemer med westernfilmer, jeg finner de fleste langtekkelige av de jeg har sett. Appaloosa bedrer ikke det inntrykket, for det skjer lite og jeg brydde meg fint lite om rollefigurene. En skuffende filmopplevelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.