Visit my YouTube channel here.

Bad Boys (1995)

Ho, what did I say? Did you hear what I said? I heard what I said ’cause I was standing there when I said it.

Noen stjeler et stort narkotikabeslag fra en politistasjon, og to politimenn får i oppdrag å finne ledetråder som kan spore dem til personene som stod bak. Og en kvinne blir en sentral nøkkel. Og hun er også ute etter hevn etter at lederen for gruppen som stjal narkotikaen drepte en god horevenn av henne.

Jeg har sikkert sett Bad Boys rundt ti ganger. Det er en film som ikke blir dårligere ved gjensyn, men den blir aldri bedre heller. Jeg er stor fan av Bad Boys II, og det er pga. actionscenene og tempoet. Men Bad Boys har en bedre historie, og den har ikke dårlig tid med å fortelle historien sin slik som mange moderne actionfilmer har. Kinematografien er bra, men det er enkelte scener i sakte film som ødelegger flyten litt. Men det er bare småpirk.

Det er for få actionscener i Bad Boys. Dialogen sitter som den skal, og Will Smith og Martin Lawrence har gode kjemi og samspillet er fantastisk bra. Jeg savner disse kompisfilmene der skuespillerne hadde så god og naturlig kjemi, det mangler i dagens filmer. Humoren fungerer bra når kjemien er så naturlig som den er i Bad Boys. Humoren tar aldri av, og universet består av tøffe menn som dreper uten å blunke. Dette er en skikkelig mannfolkfilm!

Tchéky Karyo spiller skurken Fouchet, og han er sikker som banken i skurkeroller. Dessverre får han og skurkene for lite skjermtid, men han imponerer stort den lille tiden han får. Hver gang han er på skjermen skaper han en guffen stemning. Det klarer bare de beste skuespillerne når de spiller skurker. Han er en kald og ond jævel!

Michael Bay er en regissør mange ikke liker. Jeg skjønner ikke kritikken han får, spesielt når han var yngre og lagde noen av de beste actionfilmene som fremdeles tåler tidens tann. Han lager popcornfilmer, og det er få som lager så gode popcornfilmer som Michael Bay når han var på sitt beste. I Bad Boys viser han at han kan kontrollere kameraet, for filmen har noen vakre scener i sakte film. Kombinert med god filmmusikk storkoser jeg alltid meg med Bad Boys.

Bad Boys er en god actionfilm. Bad Boys II er enda bedre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: