Visit my YouTube channel here.

Basic (2003)

So pretty. So dead.

Basic var John McTiernans siste film som regissør før han havnet i trøbbel og i fengsel. Karrieren var på hell, så det var like greit at han fikk seg litt fri.

Dette er en film som ønsker å være The Usual Suspects, men den kommer kun halvveis til mål. Basic forvirrer med mange navn, og etter å ha sett filmen tre ganger, sliter jeg fremdeles med navnene. Ting går så fort unna når den samme sentrale scenen vises en del ganger, når den store avsløringen kommer er det lettere å forstå hva som skjedde. Men det er aldri et kvalitetstegn når filmen er like forvirrende hver eneste gang jeg ser den. Det er dårlig historiefortelling.

Skuespillerne overbeviser ikke. De får ikke mye å jobbe med, men det er en skuespiller som skiller seg ut i negativ forstand, det er Roselyn Sanchez. Lekker å se på, men fy pokker hun er elendig som kvinnelig supersoldat. Hva tyr skuespillere som ikke takler visse roller? Overspilling selvsagt. Hun får ikke mange minuttene, men hun klarer å ødelegge en god del av filmen med sin elendige rolletolkning. Bedre med en lite attraktiv kvinne som takler rollen, enn en vakker, talentløs skjønnhet.

Det holder å se Basic en gang, historien virker interessant i starten, men når avsløringen kommer føler jeg meg alltid snytt. Var dette alt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: