Visit my YouTube channel here.

Big Trouble in Little China (1986)

Are you crazy… Is that your problem?

Big Trouble in Little China er en skikkelig 80-talls klassiker i min bok. John Carpenter er regissør, og i hovedrollen finner vi Kurt Russell som Jack Burton. Kurt Russell stråler som Jack Burton, og det er synd det ikke ble laget flere filmer med denne rollefiguren, for han er herlig.

Big Trouble in Little in China er en skikkelig popcornfilm som blander action, komedie, fantasi og kampsport. Resultatet kunne ha blitt katastrofalt, men heldigvis holder John Carpenter stramme tøyler og resultatet ble praktfullt. Nesten alle skuespillerne leverer, men det er et unntak, og det er Kim Cattrall som Gracie Law. Hun er elendig og overspiller så til de grader. Det er direkte kvalmende å se hennes unaturlige ansiktsuttrykk, og det blir ikke bedre når hun åpner kjeften sin. En elendig skuespiller rett og slett. Heldigvis leverer resten av gjengen.

John Carpenter begynner forsiktig, men klarer å skape en herlig eventyratmosfære. Høydepunktet for meg er når Jack Burton havner i en bakgate i Chinatown og blir vitne til et stort gjengslagsmål. Når de tre supermennene dukker opp med de kuleste stråhattene jeg har sett, vet man at dette blir litt av en reise.

Er det noe å sette fingeren på er det seremonien som Lo Pan holder. Stedet der seremonien finner sted ser ut som en arkadehall. Her finner vi et stort skjeletthode, neonlys og en rulletrapp! Filmen er fantastisk helt frem til denne sekvensen, og jeg ble sittende å måpe over dette merkelige valget.

En flott film av John Carpenter som er like morsom hver gang. Jack Burton er en av filmhistoriens kuleste rollefigurene, og Big Trouble in Little China er en av tidenes beste eventyrfilmer. Jeg er glad for at jeg vokse opp med Big Trouble in Little China og The Goonies. De lager ikke denne type filmer mer. Selv om det kommer noen spede forsøk, klarer man ikke å skape eventyrfølelsen man finner i disse to filmene.

4 thoughts on “Big Trouble in Little China (1986)”

  1. Hehe joda jeg likte den og men ikke så godt som denne 😛
    Goonies og Big Trouble in little china er vel to av de filmene jeg så mest før jeg fikk dilla på Hong kong filmer 🙂

    Etter det ble Moon Warriors, God of Gamblers og Ninja in the Dragons Den favorittene ^.^

    1. Ved siden av Jackie Chan og ninjafilmer, hadde jeg et spesielt forhold til Aces Go Places 1-3 aka Mad Mission-filmene. Disse filmene hadde stor betydning for å utforske mer innen asiatisk film når jeg var yngre. Problemet var at det var begrenset hva man kunne leie på 80-tallet.

      Du har sikkert sett Aces Go Places 1-3? Jeg trodde at Jackie Chan hadde hovedrollen i disse filmene. Så ikke forskjell på Jackie Chan og Samuel Hui, men til min unnskyldning var jeg svært ung og dum. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.