Visit my YouTube channel here.

Breach (2007)

Can’t trust a woman in a pants suit. Men wear the pants.

Breach er basert på sanne hendelser om en en ung mann ved navn Eric O’Neill, som vil bli FBI-agent. Han må spionere på sin sjef, Robert Hanssen, da FBI tror at han selger sensitive opplysninger til russerne. Robert Hanssen har et frynsete rykte, men etter en kjølig start får Eric O’Neill etter hvert sansen for denne paranoide mannen.

Nå har jeg ikke noe kjennskap til denne historien filmen er basert på, men Robert Hanssen skal være den som har rekorden i å utlevere sensitive opplysninger til andre parter. Filmen er spennende og til tider meget interessant. Men det er noe som manglet, og det var at jeg ville komme mer under huden på denne Robert Hanssen. Man skummet bare overflaten. Robert Hanssen var en mystisk mann, og han forble mystisk helt til siste sekund.

Ryan Phillippe har vokst som skuespiller, det skal han ha skryt for. Men det virker som om fyren har bare et ansiktsuttrykk. Det er ansiktsuttrykket skeptisk og sint, blandet sammen. Han leverer en grei rolletolkning i Breach, men blir for endimensjonal i sin rolletolkning. Det gjør ikke Chris Cooper som Robert Hanssen. Mannen er en meget dyktig skuespiller, og ikke minst en veldig undervurdert skuespiller som alltid leverer i de filmene jeg har sett ham i.

Jeg var redd for at Breach ville bli en meget treg film siden den kun består av dialog og atter dialog. Men der tok jeg feil. Breach byr på mange spennende situasjoner. Dialogen og samspillet mellom Ryan Phillippe og Chris Cooper er strålende. En film som absolutt er verdt å se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.