Visit my YouTube channel here.

Up in the Air (2009)

Would you like the cancer?

Up in The Air var en av filmene jeg så mest frem til i 2009. Personlig ble jeg litt skuffet. Jeg forventet kanskje en mer emosjonell film etter at jeg hadde hørt så mye positivt om skuespillerne og historien, og at Ryan Bingham først og fremst var en sympatisk person som brydde seg om menneskene han gav sparken. Det inntrykket fikk ikke jeg. Jeg følte heller ikke mye sympati for de som fikk mistet jobben. Det var kun en person som viste ekte følelser, det var den eldre karen som mister jobben når prøveprosjektet settes i gang. Først da kommer det ekte følelser. Før det virker det veldig kaldt og distansert. Ryan Bingham er en profesjonell mann som gjør jobben sin. Han veileder litt, men ikke noe mer utover det. Han distanserer seg fra mennesker han aldri vil møte igjen, noe som er riktig. Men jeg fikk ikke den emosjonelle reisen jeg håpet på.

George Clooney leverer alltid varene. Han er en dyktig skuespiller som takler de fleste roller. Vera Farmiga er ikke en skuespiller jeg har lagt særlig merke til. Hun leverte en solid rolletolkning i Orphan, det var først da jeg la merke til henne. I Up in the Air er hun like sikker som George Clooney. Vakker, stødig og troverdig. Det er ingenting negativt å si om disse to skuespillerne. Anna Kendrick overbeviste ikke, hun var ikke moden for denne type selvreflekterende film. Hun ble et irritasjonsmoment, både hennes rollefigur og hennes rolletolkning. Jeg ville snarest mulig ha henne vekk fra skjermen, dessverre tok det sin tid.

Slutten vi fikk kom ikke uventet. Jeg synes slutten var litt billig, for det var en slutt jeg forventet. Jeg ville heller ikke ha en standard slutt, men en mellomting. Historien er jo genial, men siden Ryan Bingham begynner å bli en gammel mann, skjønner man allerede fra starten hva valget vil bli.

Up in the Air får en til å tenke. Ikke på å miste jobben, men det å være i Ryan Binghams sko. Det er skremmende å tenke på, men det er jo faktisk mange mennesker som må leve på denne måten da jobben krever det. Man har et valg i livet, og det viktigste er at man selv er lykkelig. Ryan Bingham har svar på alt, men han har på en måte hjernevasket seg selv etter min mening. Mye av det han sier stemmer ikke helt i min verden. Alt er en mellomting, Ryan Bingham har på seg skylapper.

Jeg fikk ikke helt det jeg forventet av Up in the Air, den ble lettere enn først antatt.

3 thoughts on “Up in the Air (2009)”

  1. Har faktisk sett frem til at du skulle kommentere denne filmen. I mine øyne vil den nok stå som en av mine favoritter av året for jeg ble veldig positivt overasska over denne. Fant den veldig behagelig og likte karakteren til George Clooney veldig godt (lett å identifisere seg med på mange måter). Klarer ikke se for meg noen andre i rollen enn George og etter hva jeg vet så var rollen tiltenkt han da de bestemte seg for å lage filmen. En ektra bonus med filmen var de to kvinnelige rollene, spesielt Vera Farmiga som jeg har vært fan av lenge (siden jeg så serien Touching Evil). En film jeg gladelig ser om og om igjen. Gleder meg allerede til å se mer av Reitman jr sine filmer.

    1. Enig i det meste du sier, men Anna Kendrick var elendig og ikke særlig lekker.

      Jeg har sett Thank You for Smoking og Juno. Filmene er gode, men jeg finner de oppskrytte, samme gjorde jeg med Up in the Air. Jeg forventet nok en 9-10 på karakterskalaen, men som med Juno ble det 7. Tror jeg gav Thank You for Smoking 6 eller 7, selvsagt skjedde noe galt når jeg gav min karakter hos IMDB, så den ble ikke registrert. Må se den igjen en dag.

      Har du sett Thank You for Smoking?

  2. Joda, jeg har sett Thank you for smoking. Til tider morsom, men den ble litt for tørr for meg… en sånn midt på treet film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.