Visit my YouTube channel here.

Freddy vs. Jason (2003)

I’ve always had a thing… for the whores that lived in this house.

Det er litt merkelig at det ikke har kommet flere vs. filmer. Siden jeg var liten unge har jeg alltid digget Freddy Krueger. Jason Voorhees er ikke av samme kaliber, men på en måte blir det ikke riktig å sammenligne disse to rollefigurene. Den ene snakker, den andre er stum. Da blir selvsagt Freddy Krueger hovedattraksjonen i mine øyne.

Freddy vs. Jason er en grei underholdningsfilm. Det er ikke verdens beste film, men ikke like dårlig som forventet. Ronny Yu klarer å kombinere noe av stemningen fra A Nightmare on Elm Street-filmene og Friday the 13th-filmene. En interessant kombinasjon, og heldigvis fungerer det på en tilfredsstillende måte. Man må ta filmen som den er. Den er ikke skummel. Den mangler stemningen fra de beste filmene i serien, for filmene kunne til tider være skumle. Men forventet vi oss en skremmende film? Jeg tror de fleste vil si nei.

Skuespillerne og historien går i glemmeboken. Historien er elendig, det samme er rollefigurene og skuespillerne som spiller dem. Det er kun to som kan gå med hodet hevet. Robert Englund og Brendan Fletcher. Sistnevnte hadde ikke mye skjermtid, men han klarte å leve seg inn i rollen.

Jason Voorhees hakker, Freddy Krueger tar oss med på syretripper og en morsom kommentar. Det er synd at historien ikke var bedre. Nå tror jeg ikke det er så mange filmer i disse to seriene der man ender opp med å heie på de dødelige. Jeg vil se Freddy Krueger eller Jason Voorhees gå av med seieren. Jeg vil se gode drap, og jeg vil se stemningsfulle scener. Det er varemerket til disse filmene. Stemningsfulle scener er ikke helt til stede i Freddy vs. Jason. Det er heller ikke mange drap man husker her som man ikke har sett fra før. Noen er det, og de står Jason Voorhees selvsagt for. Freddy Krueger får ikke gjort så mye i drømmene denne gang.

En grei underholdningsfilm, men den tar aldri seriene til nye høyder.

2 thoughts on “Freddy vs. Jason (2003)”

  1. Jeg er den eneste som jeg kjenner som likte Aliens vs. Predator både 1 og 2. Hva synes du om disse vs, filmene?

    1. AVP likte jeg visuelt sett, men skuespillerne var mildt sagt ræva. En middelmådig film som manglet det viktigste, blod og gørr. PG-13 ødelegger denne type filmer.

      AVPR var bedriten. Selv med aldersgrensen R, var alt bare en stor smørje. Strause-brødrene er noen talentløse idioter. De har sikkert ligget med en stygg, slesk, feit dame eller mann med mye makt. Ingen med hjerne hadde gitt disse idiotene så mye penger og i det hele tatt ansatte dem. De vet jo ikke hva de holder på med. Hater folk som ikke tar yrket sitt alvorlig, for jeg tar min filmopplevelse meget alvorlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.