Visit my YouTube channel here.

Freddy’s Dead: The Final Nightmare (1991)

In dreams I am FOREVER! Too bad you’re not.

Mange regner Freddy’s Dead: The Final Nightmare som den dårligste filmen i serien sammen med A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy’s Revenge. Det er jeg ikke enig i. Freddy’s Dead: The Final Nightmare er klart bedre enn A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy’s Revenge, den er også bedre enn A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master og A Nightmare on Elm Street: The Dream Child.

I Freddy’s Dead: The Final Nightmare har man tydeligvis kuttet ned på budsjettet, for drømmescenene er trauste greier. Men det er en veldig bra scene med en hørselshemmet gutt her. Denne drømmescenen er faktisk en av de beste i hele serien.

Freddy Krueger er ikke skremmende her heller. Dette er filmen der Freddy Krueger oppfører seg som en ekte klovn, og faktisk liker jeg denne klovnaktige Freddy Krueger mer enn jeg gjorde i A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master og A Nightmare on Elm Street: The Dream Child. Her strekker man strikken så det sliter, men det gjør ikke så mye med tanke på de to foregående filmene. Skal det først klovnes, kan man i det minste gjøre det med stil.

Freddy’s Dead: The Final Nightmare er en nedtonet film der vi blir bedre kjent med Freddy Krueger som barn. Alice Cooper har en bitteliten rolle som Freddy Kruegers far, men han bemerker seg ikke nevneverdig. Han får for lite skjermtid. Det følger med 3D-briller, og disse kan brukes mot slutten av filmen uten at det er helt den store opplevelsen. Egentlig er de helt ubrukelige, jeg så ikke noe forskjell i det hele tatt.

Ikke den dårligste A Nightmare on Elm Street-filmen. Skuespillerne er ræva, ihvertfall den yngre garde. Må nevne Lezlie Deane som spiller den sinte unge kvinnen Tracy. Hun er sint, dum og kan ikke sparke. Resten av den unge gjengen er som vanlig irriterende, og du håper Freddy Krueger vil gi dem en smertefull død. Heia Freddy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.