Visit my YouTube channel here.

Bullitt (1968)

Look, Chalmers, let’s understand each other… I don’t like you.

Bullitt er en enkel film som skuffet meg litt. Filmen kunne sikkert ha hatt en spilletid på rundt 30 minutter, for historien er veldig enkel og kort. Scener blir dratt ut maksimalt, helt til bristepunktet. Her satses det på realisme, på godt og vondt. Jeg skjønner godt dem som elsker Bullitt, for det er ikke tvil om at denne filmen har vært en inspirasjonskilde for andre regissører i ettertid. I filmen Heat lånte Michael Man flyplassscenen fra Bullitt, og det lukter Dirty Harry her.

Steve McQueen er tøff og en meget god skuespiller. Han føles naturlig ut og har en fantastisk karisma. Robert Vaughn er som vanlig en glatt jævel, en rolle han alltid kler.

Det skjer lite i Bullitt. Høydepunktet er biljakten som er bra laget. Historien i seg selv engasjerer ikke. Det er Steve McQueen som må bære denne filmen på sine skuldre. Dessverre får Robert Vaughn lite skjermtid. Da er det opp til Steve McQueen. Han kan bare stå der å se tøff ut, det er nesten verdt inngangsbilletten alene. Det fine med Bullitt er at det er lite dialog i filmen. Siden historien er så enkel trenger man ikke å si så mye for å få handlingen fremover. Det ble faktisk litt avkobling med så lite dialog.

En litt kjedelig film for undertegnede, men det er i dag artig å se hvor mange filmer som har hentet inspirasjon fra denne filmen. Uansett, Steve McQueen er en tøffing.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.