Visit my YouTube channel here.

Papillon (1973)

Make the best of what we offer you, and you will suffer less than you deserve.

Papillon er basert på sanne hendelser. I hovedrollene finner vi Steve McQueen og Dustin Hoffman. Dustin Hoffman blir satt i skyggen av Steve McQueen, som leverer en av sine beste rolletolkninger i karrieren. Her er han virkelig stor.

Papillon er en spennende film som byr på en fantastisk slutt. Dette er en film man blir sliten av. Det er en mørk og skitten film uten lys i tunnelen, men når Steve McQueen er med, skimter man alltid et lite håp. Mer fascinerende er det når en vet at filmen er basert på sanne hendelser.

Papillon er en av de beste rømningsfilmene som er laget. Først The Great Escape, og etter det Papillon. Steve McQueen kan man vel kalle den ubestridte kongen av rømningsfilmer.

4 thoughts on “Papillon (1973)”

 1. Personlig er dette min 70 talls favoritt, sammen med asfalt cowboy. Derfor synes jeg selvfølgelig 8/10 er litt lavt. Skal jeg være helt erllig mp jeg innrømme at ved siste gjensyn merket jeg meg at en del av birollene bak Hoffman og Mqueen muligens var litt under pari, men dette er fremdeles en 10/10 for meg. Stemningen gjennom hele filmen er herlig ekkel.

  1. Dette er en film jeg må se igjen, jeg så den i en periode der jeg begynte å se litt eldre filmer jeg ikke hadde sett. Jeg tror det var på den tiden jeg kom med den fantastiske uttalelsen:

   Nå var det på tide for meg å se Taxi Driver. Jeg er ikke så glad i filmer fra 70 tallet og nedover, men jeg er klar over at jeg går glipp av mange gode filmer.

   Det er jo 70-tallet som har de beste og viktigste filmene, jeg skammer meg fremdeles over den uttalelsen, jeg har lyst til å reise tilbake i tid og klappe til meg selv. 🙂

   Derfor må jeg se Papillion igjen, elsker Dustin Hoffman. Har faktisk ikke sett Midnight Cowboy ennå, stått lenge på lista den filmen. Men du vet, det er ikke lett å være Jesus! 😉

   1. Tror endelig det har kommet en ny interessant serie også
    , Westworld virker veldig lovende etter 2 episoder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.