Visit my YouTube channel here.

Chasing Amy (1997)

chasing amy

Archie was the bitch and Jughead was the butch. That’s why he was always going around wearing that crown-looking hat… he was the king of queen Archie’s world.

Kevin Smith trenger ingen nærmere introduksjon. Mannen er morsom, og er helt genial når det gjelder å skrive artig dialog. Han er komediens svar på Quentin Tarantino.

Chasing Amy er til tider en morsom film, men i bunn så er dette en alvorlig film om en kar som faller for en lesbisk jente. Hun har en fortid som Holden ikke takler, men han leter etter løsninger. Men tiden går, og han er forvirret. Det hjelper heller ikke at han har en homofob til bestekamerat som hater Alyssa.

Det er mye god dialog i Chasing Amy. Men det er noen scener som ikke helt fungerer her, og det ble litt kjedelig til tider. Dramascenene fungerte, likeså komediescenene. Men jeg synes filmen slet litt når alt var ok for Holden og Alyssa, for da klarte ikke Kevin Smith helt å holde tempoet oppe og dialogen ble litt flat.

Chasing Amy er en ujevn film, men selve historien er veldig god og skuespillerne gjør en god jobb. Spesielt Joey Lauren Adams som spiller den lesbiske Alyssa er knakende god her, Ben Affleck er ikke langt unna han heller.

Chasing Amy er en mer alvorlig Kevin Smith-film, og den er absolutt verdt å få med seg. For dialogen er knallgod når den først stemmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.