The Counselor (2013)

the counselor

En advokat leker med ild.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en advokat som trenger flere penger, så han gjør en forretningsavtale som involverer narkotikasmugling. Men ting går galt, og advokaten havner i alvorlig trøbbel.

Denne utgivelsen inneholder kinoversjonen og en utvidet versjon. Anmeldelsen er basert på den utvidede versjonen.

The Counselor ble en stor fiasko på kino. Kritikerne var heller ikke nådige, filmen ble slaktet av de fleste.

Ridley Scott er en regissør som kan være svært ujevn. Han har ikke helt levert varene de siste årene, selv om Prometheus var et lyspunkt for mange. Problemet med Ridley Scott er at han liker å lage lange filmer, han er kjent for å nesten alltid komme med en utvidet utgave når filmen blir lansert på DVD/BD. Og når The Counselor er en pratsom film, da vil veldig mange falle av lasset.

The Counselor har en imponerende rollebesetning med skuespillere som Michael Fassbender, Cameron Diaz, Penelope Cruz, Javier Bardem og Brad Pitt. The Counselor er skrevet av Cormac McCarthy, mannen bak romaner som No Country for Old Men og The Road. Han skrev også manuset til The Counselor, så dette er den første filmen han fikk skrevet manuset til, det fikk han ikke gjøre med de andre filmadapsjonene som er basert på bøkene han har skrevet.

Selve filmen er ikke den beste jeg har sett, men samtidig så er det noen lyspunkter her som gjør at jeg i det minste klarte å fullføre filmen. Det man skal være klar over er at det skjer ikke mye i The Counselor. Det blir veldig mye dialog, historier og ikke så mye karakterutvikling.

Noen av historiene er kjedelige, mens andre er greie nok og et fåtall er glimrende. Den beste historien er det Javier Bardem som forteller, det er historien om når kona hadde sex med hans Ferrari. Den historien og fremføringen av Javier Bardem kommer nok til å bli husket i mange år.

Det tar rundt en time før det begynner å skje noe av interesse her. Da blir faktisk The Counselor en ganske spennende film med en veldig mørk atmosfære som jeg elsker. Da lukter det dommedag lang vei for mange av karakterene, og poenget kommer også frem. For det er et poeng her, man må bare ta seg tid til å lytte. Men jeg skal være ærlig at det var ting jeg ikke fikk med meg da hjernen begynte å tenke på andre ting når ikke all dialogen satt som den skulle. Faktisk er dette en film jeg vil gi en ny sjanse, jeg likte mye, og misslikte noe. Rytmen er ujevn, men overlever du den første timen blir ting bedre og handlingen går fremover og ikke sidelengs.

The Counselor har sine problemer, men ærlig talt, jeg har sett så mange andre dårlige filmer enn dette. Joda, det er litt vanskelig å følge historien, og det blir introdusert for mange karakterer som plutselig bare dukker opp og så forsvinner like fort. Men som sagt er det positive ting å hente her, og de fleste skuespillerne leverer varene. Men nå må noen slutte å gi Cameron Diaz roller der hun tror hun er sexy. Hun passer heller ikke til rollen hun har fått, men hun passer godt til den ekle sexscenen med en Ferrari. Æsj!

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart, varmt og litt mørkt. Bildet er ikke særlig skarpt innendørs når belysningen er dårlig, og fargene blir litt for varme, men det er et artistisk valg.

Dialogen er klar og tydelig. Lyden er krystallklar, og i enkelte scener fyller lydsporet opp rommet på en behagelig måte med god, varm lyd.

Ekstramateriell:
Viral Pieces: Uncut (7 minutter)
Truth of the Situation: Making The Counselor — An Immersive Experience with Feature-Length Director’s Commentary by Ridley Scott (3 timer 36 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.