Visit my YouTube channel here.

Creed (2015)

creed the legacy of rocky

Fortiden dukker opp.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Sønnen til Apollo Creed dukker opp i Rocky Balboas liv, og sammen hjelper de hverandre med å ta opp kampen mot fortiden og nåtidens problemer.

Creed er regissert av Ryan Coogler, mannen som lagde Fruitvale Station, der man også fant Michael B. Jordan i hovedrollen. Han har også hovedrollen sammen med Sylvester Stallone i Creed.

Creed er den syvende filmen i Rocky-serien. En må jo spørre seg om det virkelig er nødvendig å lage hele syv filmer i denne serien. Undertegnede elsker sportsfilmer, jeg elsker også animeserier som fokuserer på sport.

Den første Rocky-filmen er et mesterverk, det er en av tidenes beste filmer. Det samme kan man si om animeserien Hajime no Ippo, som fokuserer på boksing og den er like god som den første Rocky-filmen. Har man sett den første Rocky-filmen og Hajime no Ippo, så trenger man ikke å se mer når det gjelder boksing.

Nå er ikke jeg særlig sentimental eller nostalgisk når jeg setter meg ned for å se filmer. Men jeg følte meg mer hjemme her enn det jeg gjorde når jeg satte meg ned for å se den siste Star Wars- filmen, The Force Awakens. Jeg vokste opp med begge disse filmseriene, men Rocky har alltid vært den filmserien som har gitt meg mest når det gjelder følelser og energi. Jeg følte ikke noe særlig når jeg så Star Wars: The Force Awakens, men Creed trykker på noen av de riktige knappene. Jeg har alltid likt Apollo Creed, og jeg ble mer glad for å se sønnen til denne karakteren enn å se den gamle gjengen i Star Wars: The Force Awakens igjen.

Creed byr aldri på noen overraskelser, det er en trygg film der vi følger Adonis Johnson som har hatt en trøblete start i livet. Men når han treffer selveste Rocky Balboa så forsøker han å starte sin egen karriere. Han skjuler for alle minus Rocky Balboa at han er sønnen til legenden, Apollo Creed.

Han treffer også en kvinne som elsker musikk, hun produserer sin egen musikk, men hun er i ferd med å bli døv. Dette forholdet følte jeg aldri utviklet seg til å bli noe interessant, det føltes bare påtvunget ut.

Creed blir forutsigbar, men den som på en måte redder filmen fra være middelmådig er den fantastiske Michael B. Jordan. Han er en fantastisk skuespiller som er veldig flink med emosjonelle scener. Sylvester Stallone er også solid i Creed, han spiller mer lavmælt og behersket, han er den rolige bestefarsfiguren som Adonis Johnson trenger i livet sitt akkurat nå.

Vi får se to boksekamper som er godt filmet, og koreografien er også god. Men jeg synes at utviklingen til Adonis Johnson gikk litt for raskt frem, han bokset i Mexico før han treffer Rocky Balboa, og der var han ubeseiret.

Men etter kun en profesjonell kamp i USA får han sjansen til å møte mesteren i sin vektklasse som også går for å være den beste bokseren i verden. Jeg likte ikke dette i det hele tatt, man kunne ha ventet til en åttende film der for eksempel Rocky Balboa dør og Adonis Johnson må igjen stå på egne bein. Det hadde vært en fin slutt på denne sagaen.

Jeg synes at Creed er den tredje beste filmen i denne filmserien. Den første filmen er klart den beste filmen, og jeg vil si at Rocky IV er den neste beste filmen. Ja, du leste riktig, det er en vill film som gir deg en spesiell energi og glede etter å ha sett den.

Etter den første filmen er Creed den mest emosjonelle filmen, men som sagt, man kunne ha fokusert mer på boksing, utvikling og trening, for det å møte den beste i verden etter så kort tid blir for uvirkelig. Det føler jeg aldri når jeg ser den første Rocky-filmen.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er litt kjølige utenfor bokseringen. Sortnivået er bra, og man ser et lite tynt lag med korn her også. Fargene blir mye mer varme under boksekampene.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken fyller opp rommet med luftig og bred lyd. Under boksekampene føles det ut som om man sitter blant publikum. Lydsporet er ganske varmt og behagelig å høre på.

Ekstramateriell:
Know the Past, Own the Future (15 minutter)
Becoming Adonis (6 minutter)
Deleted Scenes (20 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.