Visit my YouTube channel here.

Dangerous Encounters: 1st Kind (1980)

Penger og terror.

Tsui Hark vil alltid stå igjen som en av de beste asiatiske regissørene i historien. Han var stor i sin glanstid, nå har han mistet det meste som regissør. Men se bare tilbake på filmer som Dangerous Encounters: 1st Kind, så ser man energien og råskapen som kjennetegner Tsui Hark som regissør.

Dangerous Encounters: 1st Kind er en rå og ganske så vill film som starter med en stygg scene der den gale kvinnen torturerer en mus med en nål. I starten er det vanskelig å skjønne helt hva som foregår, klippingen og alle rollefigurene som blir introdusert gjør det hele uoversiktlig, men underveis faller heldigvis brikkene på plass og man kan sette seg tilbake og nyte galskapen som blir vist på skjermen.

Ikke forvent deg at Tsui Hark skal ha deg til å bry deg om de sentrale rollefigurene i filmen, han bringer bare råskap og kaos, og det holder lenge for meg når det er gjort så bra som det er. Men det er litt dårlig klipping her som ødelegger flyten i en del scener, men man skal huske på at dette var den tredje filmen til Tsui Hark, så han er unnskyldt med tanke på hvordan man lager film i Hong Kong.

Er du fan av Tsui Hark og hans energiske filmer, må man se starten på det hele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: