Visit my YouTube channel here.

Delicatessen (1991)

Franske kannibaler.

Delicatessen hadde jeg store forventninger til, dessverre ble ikke forventningene innfridd. Jeg lo ikke en eneste gang. Jeg smilte, men latter hørte jeg ingenting av. Alt det man forbinder med en Jean-Pierre Jeunet-film er nesten her, men rollefigurene er ikke sære eller sjarmerende nok.

Det er mange beboere, men få originale personligheter som klarer å sette sitt preg på filmen. Beste med filmen er selvsagt Dominique Pinon, mannen som er så lite pen at han er kul. Jean-Pierre Jeunet liker å bruke en del skuespillerne som ikke akkurat er pene i filmene sine, det er litt av sjarmen det. De må også få en sjanse i ny og ne.

Man ser konturene til hva som kjennetegner Jean-Pierre Jeunet som regissør i Delicatessen. Bare så synd at historien ikke er bedre, og at mange av scenene blir for lange. Det blir en litt kjedelig reise der Jean-Pierre Jeunet holder for stramme tøyler. Det blir aldri vilt nok, det blir aldri sært nok.

2 kommentarer til «Delicatessen (1991)»

  1. *ler* måtte faktisk tenke meg om for jeg ble spurt om 8*X=56 før kommentaren… matte, lenge siden sist.

    Husker jeg likte denne da jeg så den på kino for det var den første litt mørke og makabre filmen jeg hadde sett. Jeg både lo og så bort når jeg så denne. Har ikke sett den siden da…

    1. Kan være litt irriterende med captcha, men etter å ha installert ip blokkere og captcha, så får jeg så å si null spam. Kun en har sluppet igjennom nåløyet på 4 uker. Synes regnestykker er lettere å bruke enn å taste inn mange bokstaver som er vanskelig å se, og man får brukt de små grå. Så her er det film og regnestykker, ikke verst! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: