Visit my YouTube channel here.

Disturbia (2007)

disturbia

Ronnie: It reeks in here!
Kale: What’s it smell like?
Ronnie: The corpse of a rotting hottie.

Shia LaBeouf har hovedrollen i Disturbia. Det er dette året denne karen virkelig slo igjennom. Først Disturbia, deretter Transformers. Transformers er nok den filmen som vil sikre denne karen filmroller i lang tid fremover. Shia LaBeouf har talent, så fremtiden ser lys ut.

Disturbia så jeg virkelig frem til, men jeg må si at filmen skuffet. Historien byr ikke på noe nytt. Enten er naboen en vampyr, seriemorder, leiemorder. Kale spilt av Shia LaBeouf, tror at hans nabo er en seriemorder. Kale har et problem og det er at han er under husarrest etter at han slo ned sin spansklærer. Han kan ikke bevege seg langt utenfor huset før politiet blir tilkalt. Samtidig flytter en lekker jente inn i det andre nabohuset, og Kyle blir forelsket.

Problemet med Disturbia er at regissør D.J. Caruso ikke klarer å konsentrere seg om det viktigste i filmen, nemlig thrillerdelen. Han blander inn komedie, kjærlighet og en seriemorder. Filmen blir faktisk kjedelig og uinteressant til tider. Rollefigurene mangler dybde. Den første scenen når Kale er med faren på fisketur, og faren dør like etterpå ble for dumt. Plutselig har det gått ett år, og Kale slår ned læreren sin for at læreren nevner hans far. Moren til Kale er kald eller dum, og Kale er bare sint. Hele denne karakteroppbyggingen er rett og slett tragisk. Hvem er de og hvor kommer de fra? Meget irriterende og slett arbeid..

Thrillerdelen er spennende helt frem til morderen blir avslørt. Da blir det en standard thrillerfilm uten at Disturbia byr på noen overraskelser. Plutselig tar morderen helt av, og mister hodet. Det skjer plutselig, og det er da man skjønner at manuset til Disturbia er relativt svakt.

Ved siden av Shia LaBeouf gjør resten av skuespillerne med unntak av Carrie-Anne Moss en grei jobb. Hun er virkelig elendig her. Dialogen hennes er elendig, så det kan unnskyldes. Men det er en scene der hun skal forsøke å være en varm mor, og det er så falskt. Hun er en etablerte Hollywood skuespiller, og hvis hun ikke kan bedre enn det hun viser, da er det på tide å forlate Hollywood. David Morse er alltid herlig, og han er virkelig ekkel med bakoversleik og ring i øra.

Disturbia er en enkel film som er passer best for de yngre. Filmen er for rotete i oppbyggingen, og mangler totalt karakterdybde.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.