Visit my YouTube channel here.

Drag Me to Hell (2009)

drag me to hell

You’d be surprised what you’ll do, when the Lamia comes for you.

Her kan du lese min nye anmeldelse av Drag Me to Hell (2009)

Drag Me to Hell var en av filmene jeg så mest frem til i år. Sam Raimi skulle endelig lage en ny grøsser, og tittelen er jo genial. Men jeg ble skuffet. Jeg elsker The Evil Dead og Army of Darkness. Evil Dead II er ikke en dårlig film, den er bare ikke like god som de to andre etter min mening.

Jeg trodde og hadde et lite håp om at Drag Me to Hell skulle ha atmosfæren til The Evil Dead og humoren til Army of Darkness. Atmosfæren er aldri der. Drag Me to Hell har ikke noen spennende scener. Heldigvis har den noen morsomme, spesielt når sigøynerkvinnen angriper Christine Brown i bilen. Her finner man genialiteten til Sam Raimi, små detaljer der tenner knuses og sigøynerkvinnen biter stakkars Christine Brown uten gebisset sitt. Etter det forsøker Sam Raimi å skape en atmosfære som skal skremme, men han får det ikke til i det hele tatt. Originaliteten er ikke der, man forventer mye mer av Sam Raimi.

Lorna Raver er fantastisk som sigøynerkvinnen. Hun trenger egentlig ikke mye sminke for å se skummel ut. De andre skuespillerne er elendige, spesielt hovedrolleinnehaver Alison Loham. Hun er bedriten. Justin Long er bare en statist, hans karakter er underutviklet.

Humoren sitter godt i noen scener, atmosfæren er ikke der. Jeg ble også skuffet over at Sam Raimi brukte litt for mye dataeffekter. Jeg ville ha effekter fra gamleskolen uten hjelp av dataeffekter. Klart det i mange tilfeller vil se bedre ut med dataeffekter, men for min del er det noe av sjarmen med de gamle effektene man finner f.eks. i de to første Evil Dead-filmene. Jeg vil ha gummi og mye sminke! Hørtes ganske perverst ut forresten.

Du vil garantert le av noen av scenene i Drag Me to Hell hvis du har snev av humor. Manuset er for svakt, jeg tror nok Sam Raimi har blitt for gammel og har mistet magien han en gang hadde. Han kunne både skremme og glede tidligere i karrieren. Nå sprer han litt glede, men glemmer å skremme. Det holder ikke mål med en sigøynerkvinne som bare dukker opp av intet. Det er ikke skremmende, det er uoriginalt og lite spennende. Slutten er klart det dårligste med filmen, en forutsigbar og billig slutt som ikke imponerer.

6

One thought on “Drag Me to Hell (2009)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: