Visit my YouTube channel here.

Army of Darkness (1992)

Groovy.

Army of Darkness er den nest beste filmen i The Evil Dead-trilogien etter min mening. Sam Raimi fikk et større budsjett til den tredje filmen, og det merkes både på godt og vondt. Mer variasjon, et stort slott og en større slagscene mot slutten av filmen er resepten. Den første halvdelen er klart den beste med mye god humor, spesielt når Ash må slåss mot seg selv, både i miniatyrform og som en delvis hodekloning. Herlig, bare herlig.

Dessverre taper filmen seg mot slutten. Sam Raimi tenkte for stort når han valgte å lage en større slagscene mot slutten av filmen. Før det har Army of Darkness masse sjarm, Bruce Campbell storspiller og byr på mye moro. Det blir ikke riktig å avslutte med en stor slagscene der mye stop-motion har blitt brukt. Det er mye slurv å spore i sluttoppgjøret, de levende døde mot de levende. En stor feil er bruken av stop-motion. Hvorfor kunne ikke Sam Raimi kun bruke mennesker forkledd som zombier? Skjelettene ser ikke bra ut, de er kjedelige, og når man plutselig ser at alle har blitt erstattet av mennesker som løper for harde livet, mister man den gode filmfølelsen. Jeg ble sittende å irritere meg over det dårlige valget til Sam Raimi, det ser ikke bra ut.

Army of Darkness er en morsom film som dessverre taper seg helt mot slutten. Sam Raimi tok vann over hodet, han skulle ha tonet det hele ned til en mindre film, ikke legge inn en stor slagscene med dårlige effekter som fremdeles irriterer meg grenseløst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: