Visit my YouTube channel here.

Swiss Army Man (2016)

Et lik som kan brukes til mye rart.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En mann som er strandet på en øde øy har gitt opp, han holder på å henge seg. Plutselig oppdager han et lik som blir skylt inn på stranden. Det viser seg at dette liket har flere unike egenskaper, og mannen oppdager at dette liket promper for harde livet og det kan han utnytte for å komme seg vekk fra denne øya. Dette er bare starten på et meget spesielt vennskap.

Swiss Army Man er regissert av Dan Kwan og Daniel Scheinert, og i hovedrollene finner vi Paul Dano og Daniel Radcliffe.

Swiss Army Man ble en suksess og en film som folk pratet om på større filmfestivaler. Man kan mene mye om Daniel Radcliffe som skuespiller, men Harry Potter velger nesten hele tiden interessante roller som ikke mange hadde tatt sjansen på. Her promper han, og han får stadig ståpikk som roterer her og der.

Mannen som oppdager liket begynner å prate med liket, og plutselig kan liket kommunisere med ham. Sammen forsøker de å komme tilbake til sivilisasjonen, og det er ikke bare promping som er hans spesielle egenskaper. Her ser man mye rart, og til glede for oss som er ute etter litt spesielle filmer så er det mye kreativitet her.

Swiss Army Man er en film som kan bli litt kjedelig til tider. Problemet med Swiss Army Man er at siden det er kun to karakterer man følger, og det ene er en død mann, så blir ikke dialogen så interessant. Ingen av karakterene er interessante nok, men jeg likte mystikken rundt kvinnen på mobiltelefonen og hva som ville skje hvis disse to traff andre mennesker.

Jeg klarte ikke helt å bry meg om protagonisten i filmen siden vi ikke får vite så mye om ham som person og menneske. Dialogen han fører med liket handler om det å være menneske, protagonisten har gitt opp livet, mens liket ønsker å leve. De har mange scener med mye dialog som jeg ikke fant interessant, jeg ville bare se hva neste påfunn ble og jeg var svært nysgjerrig på slutten.

Swiss Army Man har mye sjarm, den er morsom til tider og ganske mørk uten at filmen er villig til å dykke ned i mørket med oss. Det må jeg si skuffet meg litt, for dette er i grunn en ganske sår film med kalde mennesker og en fortapt sjel som finner vennskap med et lik. Hva skjedde etterpå, det lurte jeg på. Slutten kom for brått på.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart og passe skarpt og detaljert. Sortnivået er bra, og fargene er matte.

Dialogen er klar og tydelig. Sidehøyttalerne fanger opp omgivelseslydene, men dette er ikke et lydspor man legger så mye merke til når man ser filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.