Visit my YouTube channel here.

Eastern Promises (2007)

eastern-promises.jpg

Forget any of this happened. Stay away from people like me.

Der American Gangster skuffet, så gjorde ikke David Cronenbergs Eastern Promises det. Her har du mye av den mørkheten og gode karakterskildringen som jeg savnet i American Gangster. Eastern Promises er treg med en enkel historie og enkle rollefigurer som man vet hvor man har. Dette fungerer fint, og man kan sitte å nyte de mest intense og spennende scenene når de dukker opp. Her har du en rollefigur som man kan like, nemlig Viggo Mortensens Nikolai. Jeg skjønte tidlig i filmen at han var ikke den personen han utgav seg for å være. Det var ikke så vanskelig å forstå etter en halvtime.

Eastern Promises er som sagt spennende hele veien. Selv om det går tregt unna merker man ikke noe av det når skuespillerne i filmen gjør så gode rolletolkninger. Ved siden av Viggo Mortensen er det hans kompis og sjef i filmen Vincent Cassel som spiller Kirill som stjeler showet. Vincent Cassel er alltid strålende der han spiller en hensynsløs kar som man aldri helt vet hvor man har. Jeg ble nervøs hver gang han dukket opp på skjermen, og da gjør han jobben sin godt.

Det er ingen store actionscener i filmen, og det blir ikke avfyrt et eneste skudd. Det blir brukt kniver i drapscenene. Drapene er brutale der mennesker får skåret over strupen sin. Scenen jeg vil huske best er badstuescenen og hendelsene der. Brutalt og jævlig, men det er akkurat slik jeg liker det.

Eastern Promises byr på en mørk og skitten verden. Der We Own the Night og American Gangster skuffet, leverer Eastern Promises manglene fra disse to filmene. Eastern Promises er en av de bedre filmene jeg har sett i år.

8

2 thoughts on “Eastern Promises (2007)”

  1. Likte denne filmen svært godt. Men merkelig at du ikke nevner Naomi Watts! Hun er kanskje ikke vedensklasse skuespiller, men det er lenge siden jeg så en kvinnelig skuespiller ha så mye sjarme, kameraene elsker henne, og selv om det er Mortensen, Cassel og Mueller-Stahl som bærer historien, er Watts definitivt krydderet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.