Visit my YouTube channel here.

10 Promises to My Dog (2008)

10-promises-to-my-dog

En ung jente mister sin mor og knytter sterke bånd til sin hund. Men vil hun huske de 10 bud hun lovte sin mor og hund?

10 Promises to My Dog var ikke helt som forventet. Jeg har alltid hatt hund siden jeg var liten. Hunden er menneskets beste venn heter det, og jeg kan bekrefte at det stemmer. En hund og en eier kan ha en lang historie, en historie bare de to vet om.

Jeg trodde at 10 Promises to My Dog ville ta for seg ett år om gangen til hunden døde. Filmen starter med at moren blir syk og datteren får en hundevalp. Plutselig har det gått syv år, og like etterpå har tre år til gått. Starten er fin og rørende med en søt hundevalp og en ung jente som dessverre mister sin mor altfor tidlig. Men her skulle man ha fokusert år etter år, hva jenta og hunden opplevde, gleder og sorger. Grunnen til at det ikke ble noe av er kanskje at man måtte ha brukt for mange forskjellige skuespillere som delte en og samme rolle som den unge jenta.

Den yngste skuespilleren har et sjarmerende smil og er et vinnende vesen. Det samme kan ikke sies om voksenutgaven. En kjedelig skuespiller, og hennes rollefigur glemmer også noen av de 10 bud, men det er lett å si, for jeg tror de fleste hundeeiere glemmer noen av disse budene. Det har jeg gjort, noe som er lett da man til tider har en hektisk hverdag og glemmer å sette pris på det man har rundt seg av dyr, familie, venner og ikke minst god helse. Mye penger og materialistiske ting bringer ikke lykke i lengden, det håper jeg man lærer seg når en blir eldre. Når man ser hunden dø, da kommer tårene. Selv om dette var en skuffende film er det en film til ettertanke. Jeg reagerte litt på hvordan hunden ble behandlet av den unge gitaristen som jenta blir forelsket i. Snobbete foreldre som ikke slipper hunden inn i huset er fader meg for drøyt. Jeg blir kvalm av slike snobber for å si det mildt. De skulle hatt noen rapp over ryggen med et belte! Jeg er sjeleglad for at jeg aldri har hatt slike foreldre.

10 Promises to My Dog kunne ha vært en fantastisk film, men den ble for slurvete. Budskapet kom heldigvis frem på slutten når hunden takker for seg. Jeg har ikke godt av å se slike scener. Jeg så plutselig for meg mine egne hunder som jeg har hatt, samtidig hunder jeg har nå. Det gjør vondt langt inn i hjerterota å se slikt. Jeg takler det meget dårlig, og jeg garanterer deg at du vil kose hunden din ekstra mye etter å ha sett 10 Promises to My Dog.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.