Visit my YouTube channel here.

Quill (2004)

quill

Vi følger en førerhund og hans partner som er en gretten mann som har kone og barn. Den blinde mannen er ikke hundens beste venn, men som vi alle vet så er hunden den beste vennen et menneske kan ha.

Quill er basert på en bok som igjen er basert på sanne hendelser. For meg var Quill en mer lærerik film enn en emosjonell og underholdende film. Jeg kan ikke si at jeg likte den blinde mannen som vi følger. Han er vanskelig å like, han har en stor kjeft og han behandler ikke førerhunden så bra når han etterlater hunden ute i regnet på et veldig lite område.

Det mest interessante vi ser i filmen er hvordan hunder blir trent opp til å bli førerhunder. Quill er ganske lærerik, men det jeg savnet var en kobling mellom førerhunden og protagonisten. Jeg ble imponert over førerhunden i denne filmen, man kan se og føle at han har en egen sjel og personlighet.

Det jeg la mest merke til mens jeg så Quill var at jeg syntes synd på hunden. Han virket ikke så glad. Det han gjør for en blind person er selvfølgelig veldig viktig, men når man ser på hvordan han vokser opp til å bli en slave for blinde mennesker, og han blir flyttet fra hjem til hjem, det kan ikke være bra for en hund i det hele tatt. Og det blir ikke bedre når hunden blir dårlig behandlet av den blinde mannen.

Quill er en film for hele familien, men den er ikke særlig dyp og jeg følte heller ikke det som er det viktigste, det er et sterkt bånd mellom den blinde mannen og hans førerhund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.