Visit my YouTube channel here.

Be with You (2004)

be-with-you.jpg

Takumi må ta vare på seg selv og sin sønn når kona dør. Men en dag dukker kona opp igjen, men ikke for lenge. Når regnsesongen er over vil hun igjen forsvinne. Hun har uoppgjorte saker som hun må ta seg av før hun sier farvel for alltid.

Dette er den tredje japanske dramafilmen jeg har sett på kort tid, og alle sammen oser kvalitet. Jeg så først Heavenly Forest fra 2006, som er basert på en roman av Takuji Ichikawa. Jeg oppdaget da at det har blitt filmatisert enda en film som er basert på en roman av Takuji Ichikawa, og denne filmen skulle være enda bedre. Navnet på filmen var Be With You.

Be With You er nydelig filmet, og igjen leverer skuespillerne varene. I slike filmer pleier de yngste å være det svakeste leddet, men Akashi Takei som spiller Yuji imponerer.

Historien som blir fortalt er varm og rørende, og filmen har en artig vending i sluttminuttene. Det er en enkel historie om ekte kjærlighet og valg, hva om man kan få en ny sjanse til å gjøre nye valg som kan forandre fremtiden, hva ville du ha gjort?

Japanerne er så flinke når det gjelder å fortelle enkle historier som engasjerer. Dette er en varm film, men den har mye mer innhold enn det først virker som.

Den sterkeste rolleprestasjonen står Shido Nakamura for. Han spiller den syke familiefaren Takumi, og jeg ble til tider lamslått av hans rolletolkning. Jeg endte opp med å få mer vondt av denne mannen enn jeg fikk av sønnen, og det er en bragd i seg selv i denne type filmer. Akashi Takei er en meget undervurdert skuespiller, og han har blitt en av mine favorittskuespillere. Se hans tidligere filmer som Fearless, Letters from Iwo Jima, Neighbour No. 13 og Ping Pong. Blant den yngre generasjonen tror jeg han er mest kjent for å gi sin stemme til Ryuuk i Death Note-filmene og animeserien.

Be With You er en rørende film, men jeg må si at Midnight Sun og Heavenly Forest var hakket bedre. Be With You ble ikke like rørende som de to ovennevnte, men den er ikke langt unna. Jeg har sagt det i de andre anmeldelsene, men skal du se skikkelig dramafilmer som oser kvalitet og sjel, se japanske dramafilmer.

Til sist en dårlig nyhet. Hollywood skal lage en remake av Be With You med Jennifer Garner i hovedrollen. Nå er den mannlige skuespilleren den viktigste brikken i denne filmen, men igjen så viser Hollywood hvor patetiske de er. Kan ikke bare asiatene slutte å selge rettighetene til Hollywood, så hadde man sluppet disse sjelløse remakene som gir meg magesår.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.