Visit my YouTube channel here.

Elephant White (2011)

Nok en leiemorder i Thailand.

Det er ikke lovende for karrieren til Kevin Bacon og Djimon Hounsou når de tar turen over til Thailand for å spille i en actionfilm. Heldigvis har vi en kompetent actionregissør som i det minste vet hva han gjør, selv om han ikke kan fortelle en god historie. Hans navn er Prachya Pinkaew (Ong-bak, Tom Yum Goong).

Som actionfilm fungerer Elephant White med godt lydbilde og mye skyting med forskjellige våpen, men Djimon Hounsou liker best å leke seg med snikskytterrifler. Actionscenene er ikke særlig kreative, med skytevåpen bli Prachya Pinkaew en fattig utgave av John Woo. Men jeg hygget meg med det gode lydbildet, Elephant White er et prakteksempel på hvor viktig det er å ha et oppegående hjemmekinoanlegg som kan trykke til når når helvete bryter løs. Middelmådige filmer kan faktisk da underholde litt.

Thailendere er et spirituell folkeslag som pleier å presse budskapet langt nedi halsen på seerne. Greit, vi vet at dere tror på ånder og demoner og elsker elefanter. Men det er ikke særlig interessant når man er bevandret og har sett en del filmer fra Thailand. Det er lett å forstå hva som skjer når Djimon Hounsou treffer en ung jente som han forsøker å hjelpe. Man må være ganske blåst i hodet hvis man ikke skjønner tegninga!

Skuespillerne bemerker seg aldri, det vil si alle utenom Kevin Bacon. For Kevin Bacon legger om til en horribel britisk aksent som ødelegger hele hans rollefigur. Hva faen tenkte han eller folkene bak filmen på når de skulle ha en amerikaner med britisk aksent? Da er det vel bedre å hyre Vinnie Jones eller en annen tøffing fra England. Finnes nok av dem der som kan spille tøffinger uten samvittighet.

Actionscenene fungerer, lydbildet er bra, men den spirituelle fokusering ble slitsom og ødeleggende. Som actionfilm er Elephant White en godkjent film. En ting er sikkert og visst, Thailand hadde vært et bedre land uten all turismen fra vesten. Kåte menn og pedofile har funnet sitt paradis, det har ødelagt mye av Thailand. Jeg føler meg alltid skitten når vesten spiller inn filmer i Thailand. All dritten vi ser der gjør at jeg ikke har lyst til å besøke smilets land, utlendinger ødelegger jo mye av landet med hva de ønsker av tjenester når mange lever i fattigdom. Patetiske tapere kalles det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.