Visit my YouTube channel here.

Colombiana (2011)

Blodhevn.

Colombiana er en helt ok actionfilm som ser lekker ut og har en fin berte i hovedrollen, men regissør Olivier Megaton er en regissør med ADHD som følger i fotsporene til Tony Scott med frenetisk klipping som ødelegger actionscener. Det er bare å holde seg fast i godtsolen, for i Colombiana får man klipping fra helvete der bilder mangler og det blir unaturlige bevegelser som kun irriterer, ikke imponerer. Se bare på slåsskampen mot slutten av filmen, elendig redigering som burde skremme de fleste fra å ansette Olivier Megaton.

Zoe Saldana har jeg aldri lagt merke til før. Jeg har sett mange filmer hun har medvirket i, men jeg har aldri lagt merke til henne før nå i Colombiana. Hun ligner veldig mye på Thandie Newton, begge to er vakre og tynne, men Zoe Saldana kler rollen som leiemorder og er en bedre skuespiller enn Thandie Newton. Grunnen til det er nok at jeg ikke forbinder henne med så mye, så det er lettere å akseptere en kvinne i denne type rolle hvis man ikke har så mye kjennskap til henne, og at hun selvsagt spiller rollen sin godt. Men troverdig er det ikke at denne lille kvinnen på 50 kg dreper så mange.

Colombiana er en underholdende film, men regissør Olivier Megaton er ikke dyktig nok. Mannen har snart fått nok sjanser. Visuelt ser filmene bra ut, men han kan ikke filme actionscener der det flyter som det skal. Han ødelegger filmene med sin idiotiske klipping, som er noe av det dårligste og verste jeg har sett på år og dager. Colombiana har ikke direkte store og imponerende actionsekvenser, de er middelmådige uten å imponere, men jeg setter stor pris på at vi ikke ser synlig bruk av dataeffekter her.

En grei popcornfilm som aldri imponerer med et manus som er for dårlig, og en regissør som er tilbakestående når det gjelder å filme oversiktlige actionscener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.