Visit my YouTube channel here.

Escape Plan (2013)

escape plan

Ingen utvei?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En mann som er en mester i å rømme fra fengsler påtar seg et nytt oppdrag der han skal forsøke å rømme fra et fengsel som ingen vet om. Han er en sikkerhetsekspert som får godt betalt for denne jobben. I dette fengselet er de innsatte avskum som ingen bryr seg om. Men noe er galt når han ankommer dette stedet, han vil ikke bli med på leken, men han blir ikke sluppet fri som avtalt. Nå må han forsøke å rømme, og han får hjelp av en annen medfange.

Hadde Escape Plan blitt laget på 80-tallet så hadde alle actionfans fått sine våte drømmer oppfylt. Tenk å ha sett Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger spille i samme film når de hadde sin storhetstid på 80-tallet! Men det var da, ser man på kinobesøket så er det ikke så mange som bryr seg lenger om disse gamle actionheltene.

Jeg har alltid likt filmer som dette der man følger en fange som skal rømme fra et fengsel. Filmen starter lovende når protagonisten rømmer fra et vanlig fengsel, men når han påtar seg det nye oppdraget og blir plassert i den nye fengselet ble jeg litt skuffet. For estetisk sett så ser det nye fengselet kjedelig og sterilt ut. Fangevokterne går rundt med masker som ser helt idiotisk ut. Escape Plan blir plutselig forvandlet til et estetisk mareritt jeg ville ut av.

Nå er Escape Plan en B-film å regne, men man burde ha funnet noen andre skuespillere enn Vinne Jones og Jim Caviezel. Jeg kunne se for meg f.eks. Forest Whitaker i en av disse rollene. Jeg er så lei av å se trynet til Vinne Jones i samme rolle gang etter gang, jeg trodde nesten vi hadde blitt kvitt ham som skuespiller. Jim Caviezel er bare dørgende kjedelig, jeg holdt på å sovne hver eneste gang han dukket opp på skjermen.

Det jeg ble mest skuffet over var fengselsmiljøet og hvor lite personlighet og funksjon de andre medfangene hadde. Det er bare tre fanger mot resten av systemet, det blir for lite. For noe av det mest interessante er når filmer som dette bruker tid på å bygge opp miljøet, og normalt sett er flere sentrale karakterer som blir en liten del av puslespillet.

Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger får mye juling underveis, de gir lite juling tilbake. Så du kan bare glemme å se to harde menn sparke ræv. Sylvester Stallone er trist og alvorlig hele tiden, Arnold Schwarzenegger stråler mer, men ingen av dem klarer å få ut noe mer enn det, manuset er elendig.

Som en underholdningsfilm fungerer Escape Plan greit nok. Spesielt hvis man er fan Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger. Men manuset er ganske simpelt, karakterene er flate og kjedelige og filmen er veldig forutsigbar uten store overraskelser. Man har sett dette før, og da blir det ganske kjedelig underveis når ikke Escape Plan klarer å fange interessen til seerne.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er veldig klart, men litt mørkt.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er litt tynt, lyden blir ikke fyldig eller aggressiv nok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.