Visit my YouTube channel here.

Gantz (2010)

En ny sjanse.

Gantz falt i smak. Jeg har etterlyst gode japanske popcornfilmer som kan matche de vi finner i Hollywood. Gantz har gode spesialeffekter, tiden står aldri stille og filmen er faktisk ganske spennende. Gantz er en utypisk japansk film som virkelige underholder.

Dette er selvsagt en film som er basert på en manga, som senere ble til en animeserie, og nå sitter vi igjen med to spillefilmer. Historien er mystisk, det samme kan vi si om den første halvtimen også. Man kan si at Gantz er japans svar på Men in Black. Mennesker som har død får en ny sjanse når de deltar i et dødelig spill. De må drepe utenomjordiske skapninger av forskjellige arter. Dør de i spillet, er det over og ut, dette var den siste sjansen man fikk. Noen vil plutselig leve livet igjen, så spillet får underveis stor betydning for utvalgte rollefigurer.

Det største problemet til Gantz er at rollefigurene er så dumme. De står bare å ser på når folk blir drept, det er kun noen få med rutine som etter hvert vet hva spillet går ut på. Det er patetisk å se noen som har overlevd en tidligere runde få panikkanfall gang etter gang. Dette er garantert noe mange vil irritere seg over. Et annet minus er draktene de går kledd i. Det er vel noe latex de går rundt i, det er så oppbrukt og slitsomt. Men damene er fine i disse draktene, det skal sies. Det er også mangel på karakerdybde her. Det blir litt for dramatisk i noen scener da man ikke kjenner rollefigurene godt nok til at det blir særlig emosjonelt. Men igjen, dette er kun en underholdningsfilm som aldri står stille. Så filmen er unnskyldt.

Actionscenene er fartsfylte og atmosfæriske. Det er spennende og ekkelt. Spesielt den første utenomjordiske skapningen som er en unge, gjorde et visst inntrykk. Det var direkte brutalt å se ham dø. De utenomjordiske skapningene er varierte og interessante, de har absolutt sin egen identitet.

Gantz var en artig film med en herlig, mørk atmosfære. Nå gleder jeg meg til å sette på oppfølgeren, og jeg kommer nok til å sjekke ut animeserien, for dette universet var interessant å besøke. Japan kan faktisk lage en popcornfilm som nesten føltes ut som en film fra Hollywood.

3 thoughts on “Gantz (2010)”

  1. Synes begge var så og si like bra. Den andre har en hærlig action sekvens på et tog som kommer til å sitte igjen i minnet mitt ei stund (hvilket er imponerende med den hukommelsen jeg har i dag).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.