Visit my YouTube channel here.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

I want you to help me catch a killer of women.

Mikael Blomkvist får i oppdrag å løse en forsvinningssak som skjedde for mange år siden. Oppdragsgiveren er helt sikker på at kvinnen som forsvant sporløst ble myrdet, for det viser seg at det var en seriemorder som aldri ble tatt på denne tiden da kvinnen forsvant. Mikael Blomkvist får hjelp av en smart, men ødelagt kvinne til å løse mysteriet. Hennes navn er Lisbeth Salander.

Jeg ble skuffet over The Girl with the Dragon Tattoo. David Fincher og seriemorderfilmer pleier aldri å skuffe, men jeg syntes denne tolkningen ble tam sammenlignet med den svenske filmen. The Girl with the Dragon Tattoo mangler energi. Den flyter ikke på samme måte som originalen, og den klarer ikke å fange de beste øyeblikkene som originalen gjorde. Jeg savnet nerven, og den mer skitne atmosfæren som den svenske filmen klarte å formidle. Det beste med hele filmen er tittelsekvensen som er rå og tøff med genial musikk. Men selve filmen er ikke i nærheten av det vi ser og hører i tittelsekvensen. Snakk om å bli lurt!

En ting som satt meg helt ut er at handlingen finner sted i Sverige, og alle rollefigurene har sine svenske navn fra boken og den originale filmen Det virker som om vi skal tro på at alle de kjente skuespillerne fra Hollywood er svensker! Rooney Mara har en slags skandinavisk engelskaksent, som fungerer. Men det er så ødeleggende for filmopplevelsen, spesielt min. Det kunne da ikke vært så vanskelig å lagt handlingen til for f.eks. England.

Det som redder The Girl with the Dragon Tattoo er Rooney Mara. Hun er kjempegod og stygg. Det er interessant å se henne finne en venn i Daniel Craig. Hun spiller veldig mye på kroppsspråket. Hun er usikker og avvisende, men så ser man at hun plutselig viser en vennligere side, man rekker nesten ikke å blunke før det er over, men Rooney Mara skal ha skryt for denne rolletolkningen. Selv foretrekker jeg Noomi Rapace, hun er mer tøff og penere.

Nei, The Girl with the Dragon Tattoo skuffet meg. Den er velspilt og oversiktlig, men jeg følte ikke det samme som jeg gjorde etter å ha sett den svenske originalfilmen. David Fincher ble for snill, og han klarte ikke å skape den samme interessen rundt historien. Selv den visuelle stilen er veldig ordinær. Hvis David Fincher skal lage en ny seriemorderfilm, håper jeg på en historie som ikke har blitt vist på film tidligere. David Fincher kan bedre enn dette her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.