Visit my YouTube channel here.

Gone Girl (2014)

gone girl

Hva skjedde med Amy Dunne?

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Kona til Nick Dunne forsvinner sporløst. Politiet finner tegn på vold, og selv om ikke mannen er hovedmistenkt, setter han seg stadig i dårlig lys. Hva skjedde med kona? Lever hun, eller er hun død?

Gone Girl er regissert av David Fincher. I hovedrollene finner vi Ben Affleck og Rosamund Pike. Filmen er basert på en bestselger-roman, og Gone Girl er til nå den filmen som har tjent mest penger på kino som er regissert av David Fincher. Filmen kostet 61 millioner dollar å lage, og den tjente inn rundt 349 millioner dollar på verdensbasis.

Det er litt vanskelig å fortelle hva Gone Girl handler om og hva som skjer underveis uten å røpe for mye. Men dette er en film som kan lure veldig mange hvis man ikke vet hva man går til. For det første, dette er ikke en ny Seven eller Zodiac. Her har David Fincher laget en veldig artig film med mye mørk humor. Ekteskap kan være et helvete for noen, og det vi ser vi Gone Girl er noe av det beste jeg har sett på lenge.

Spilletiden er på rundt 150 minutter. Man merker litt av spilletiden i starten, de første 45 minuttene brenner sakte og det tar litt tid før filmen finner en rytme der man til slutt glemmer den lange spilletiden. Men når først Gone Girl begynner å rulle, da er man vitne til en herlig historie, en nesten unik vri på ekteskapsproblemer som i hvert fall ikke undertegnede har sett tidligere.

For Gone Girl er en veldig mørk film. Det skjer ubehagelige ting underveis, men hele tiden så sitter man og gliser på grunn av den mørke undertonen når gjelder humoren og den artige og syke historien.

Når det gjelder skuespillerne så er det en skuespiller som virkelig stjeler showet, og det er vakre Rosamund Pike. Jeg har sett de mange av filmene hun har medvirket i, dette er den første filmen jeg har sett der hun virkelig viser hva som bor i henne som skuespiller. Jeg kan ikke se for meg at det er noen som ikke blir imponert over denne fantastiske rolletolkningen.

Verre er det med Ben Affleck som jeg synes begynner å vise store svakheter som skuespiller. Jeg har alltid forsvart denne mannen, men nå begynner jeg å skjønne hva folk mener med hva som er galt med ham som skuespiller. Problemet er at han mangler energi, han mangler også rekkevidde når det gjelder emosjonelle scener. Han prøver for mye noen ganger, og det ender opp med for mye blunking. Man kunne nesten tro at han var faren til Kristen Stewart. Blunk, blunk. Han er nå på toppen av sin karriere, men han har blitt så monoton og kjedelig som skuespiller synes jeg. Batman? Jeg har ikke helt troen på den kombinasjonen.

Er du ute etter en god film om hva ekteskap kan medføre på en underholdende og syk måte må du se Gone Girl. Dette er den nest beste filmen til David Fincher, hans beste er fremdeles Zodiac.

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, veldig sterilt og livløst. Det ble brukt et kamera som kalles for RED Dragon Camera, et kamera jeg nok ikke kommer til å være så stor fan av.. Det går ut over sortnivået som blir for dårlig.

Dialogen er klar og tydelig. Nå er ikke Gone Girl en stor lydfilm, men sidehøyttalerne blir tatt i bruk når det er større folkemengder, og når filmmusikken pumpes ut for å skape atmosfære i rommet.

Ekstramateriell:
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.