Visit my YouTube channel here.

Red Dragon (2002)

I’m the great Red Dragon.

Å lage en nyinnspilling av Manhunter var bare tull og tøys. Red Dragon er langt i fra en dårlig film, bare en totalt unødvendig en. Filmen har mange gode skuespillere, og en middelmådig regissør som heter Brett Ratner. Han bringer ikke mye nytt, med unntak av møtet mellom Hannibal Lecter og Will Graham. Vi får servert forhistorien mellom dem som vi ikke fikk se i Manhunter.

Hvilken film er best av Manhunter eller Red Dragon? Enkelt spørsmål, det er Manhunter. Brett Ratner klarer aldri å bygge opp stemningen fra originalen. Han er ikke dyktig nok. Selv om det er flust av gode skuespillere, foretrekker jeg skuespillerne fra originalen. Edward Norton likte jeg godt før, nå har jeg oppdaget at han nesten kan bare spille en rolle. Det er en lavmælt, småkjedelig mann som har fått for lite Møllers tran. Han mangler energi. Jeg har ikke sett alle filmene han har medvirket i, men kunne han bare spille slik han gjorde i den første halvdelen i American History X. Der var det litt livsgnist i mannen. Nei, takke meg til William Peterson i Manhunter.

Manhunter går tregt unna, men atmosfæren er der hele tiden. Tom Noonan er en skremmende, ekkel mann. Ralph Fiennes er alltid god som skurk, men mangler den ekle følelsen man får av Tom Noonan på grunn av hans utseende. Det var stygt sagt, men det er sannheten.

Hvis du har sett Manhunter, er den eneste grunnen til å se Red Dragon det fatale møtet mellom Hannibal Lecter og Will Graham.

4 thoughts on “Red Dragon (2002)”

 1. Virkelig? Syns Brett Ratner har en fin “tøtsj” på storyen her jeg, og setter en knallfin atmosfære. Kan være enig i Edward Nortons prestasjoner, men det er så altfor mange gode elementer generelt til at denne fortjener kun 6 av 10…?
  Nå skal det sies at jeg ikke har “Manhunter” å sammenlikne med, da jeg fortsatt har tilgode å se denne, men noe lavere enn 7/10 tror jeg neppe jeg noensinne vil kunne gi denne perla av en thriller. Foreløpig er jeg på 8/10 så lenge som jeg ikke har originalen å sammenlikne med.

  1. Red Dragon er ikke en dårlig film, og 6 er godkjent karakter (det er første steg på plussskalaen min). Men originalen hadde mer nerven jeg var ute etter, Michael Mann var regissøren i den filmen.

   Brett Ratner vs. Michael Mann, du må nesten se originalen Thomas, tror kanskje du skjønner hva jeg mener. 🙂 Men hvis du har et godt forhold til nytolkningen, så er jeg redd for at du vil finne Manhunter litt treg.

   1. Tja… vet ikke jeg. Michael Mann er en av mine favorittregissører, så det er store sjanser for at jeg kommer til å forgude den. Jeg har skulle sett den lenge nå. På tide å få gjort noe med det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.