Visit my YouTube channel here.

Skyline (2010)

Nok et angrep fra sinte utenomjordiske skapninger.

Skyline har blitt slaktet av filmkritikere. Filmen når ikke opp til de beste filmene i sjangeren, men så dårlig som folk flest skal ha den til å være, er den ikke. Den stjeler fra de meste kjente filmene i sjangeren, spesielt War of the Worlds og robotene fra The Matrix mikset sammen med åpningen i Cloverfield. Ikke mye originalt, men heldigvis klarer Skyline å skape en ekkel atmosfære jeg elsker når vi får besøk fra verdensrommet og alt håp er ute. Hva de utenomjordiske skapningene vil, vet jeg ikke, de er tydeligvis glad i hjerner. De utenomjordiske skapningene er en slags blanding av robot og levende organisme. Utover det får man aldri et svar på spørsmålene man stiller seg underveis i filmen.

Rollefigurene i filmen blir aldri informert om hva som skjer, heller ikke seerne. Det blir en smule irriterende i lengden da man hele tiden lurer på hvorfor vi har fått besøk på vår jord, og hvorfor de hamstrer menneskehjerner. Er det energi, er det kunnskap, hva faen?

Skuespillerne er dårlige, eneste som duger er Eric Balfour, resten av gjengen er elendige. Rollefigurene de spiller er helt apatiske, spesielt kvinnene er skikkelig irriterende. De utenomjordiske skapningene fikk sikkert ikke mye ut av hjernene til kvinnene i denne filmen, noe som heller ikke overrasket meg.

Skyline er en uoriginal film som er middelmådig. Med tanke på budsjettet ser filmen skikkelig bra ut med gode effekter i dagslys. Imponerende at man kan få så mye ut av 60-70 millioner norske kroner. Synd at manuset ikke var bedre og rollefigurene mer likenes. Med en spilletid på rundt 85 minutter sier det seg selv at her må det prioriteres action og lite karakterdybde og informasjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.