Visit my YouTube channel here.

Ghostwatch (1992)

Pipes says we’ve got to stay! Pipes wants to see everybody!

I 1992 kom det ut en TV-film som ble vist på BBC, og de fleste unger som vokste opp på den tiden vil nok huske Ghostwatch meget godt, for den skremte en hel generasjon i Storbritannia. Den samme effekten har den ikke idag, men jeg skjønner godt at hvis man var 8-10 år gamle på den tiden, at man ville få en traumatisk opplevelse. Grunnen til det er at hvis man kom hjem etter en tur ute, og ikke visste at Ghostwatch var en film. Det ser ut som en direktesending til hver minste detalj, så for yngre barn blir dette virkelighet, og da er det lett å bli skremt. Foreldrene i England var skikkelig forbannet etter at ungene deres ble livredde, så hvis man er i det onde hjørnet og det er en yngre person i huset, kan man få det ganske morsomt med Ghostwatch.

Ghostwatch har sine kvaliteter med at det virker som om det er en direktesending. Problemet er at det tar så lang tid før det skjer noe av interesse. Det blir for mange telefonsamtaler som prøver å bygge opp stemningen, men der misslykkes man, helt til en meget viktig telefonsamtale der en person forteller historien om en mann. Da våkner Ghostwatch opp, og det er ikke vanskelig å se hvor The Blair Witch Project har hentet sine ideer fra. Jeg var ikke klar over dette, men historien er nesten helt den samme, og jeg som trodde at The Blair Witch Project hadde hentet sine grunnleggende ideer fra Cannibal Holocaust. Det har den, men selve historien er lånt fra Ghostwatch, som igjen kanskje har lånt noen ideer fra andre filmer.

De yngste skuespillerne er ikke særlig gode, de eldre gjør en akseptabel jobb. Men det blir for dumt med skeptikeren som ikke kan argumentere, og TV-verten som er høy på pæra. Vær klar over at det først skjer noe de siste 20 minuttene. Før det er Ghostwatch ganske kjedelig med for mye kliss og tullete telefonsamtaler. De siste 20 minuttene er veldig spennende, men som med Paranormal Activity får man aldri et svar på hva som skjedde videre. Man får heller aldri svar på det som skjedde under direktesendingen, noe som alltid er litt irriterende. Men da hadde ikke filmopplevelsen blitt den samme når alt ordnet seg, og man fikk vekk det onde i huset. Vi ser aldri noe til ondskapen, og det kan diskuteres om man kanskje burde ha vist ondskapen en gang. Men da vandrer man på utrygg grunn, og nærmere seg klassiske grøssere.

Ghostwatch er en film som du kan skremme yngre barn med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: