Visit my YouTube channel here.

The Girl with All the Gifts (2016)

Game over?

Bilde: 2.00:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi befinner oss i en dystopisk verden der menneskerasen er i ferd med å dø ut. En spesiell soppspore gjør at mennesker blir sultne på kjøtt, og nå er det svært få mennesker igjen som ikke er smittet. Det merkelige er at det er flere unger som har blitt smittet av denne soppsporen, men de kan kommunisere på en vanlig måte. En forsker er spesielt interessert i en ung jente, men før hun får gravd litt i hjernen til den unge jenta så rakner hele basen og de må flykte sammen med noen soldater og en skolelærer. Hvordan vil dette ende?

The Girl with All the Gifts er en interessant film som klarer å skille seg litt ut i sjangeren. Dette kan virke som en vanlig zombiefilm, men den har faktisk en fin slutt for oss som liker mørkere slutter.

Det første man tenker på etter den første halvtimen er den britiske filmen, 28 Days Later. Menneskene som er infiserte løper for harde livet og er helt rabiate. Det som er interessant er at de som klarer å rømme når basen ikke lenger er en sikker plass, må få hjelp av en jente som de ikke stoler på. For hun er smittet av soppsporen.

For selv om jenta kan kommunisere som et vanlig menneske, så blir hun sulten hvis hun ikke får i seg noe kjøtt, noe som gjør at det blir litt nervepirrende når hun blir en viktig brikke for de overlevende.

Man får se flere spennende scener, men jeg vet nå ikke helt hva jeg synes om den store overraskelsen som tok meg tilbake til den tredje filmen i Mad Max-serien når Mad Max møter en flokk med unger. Personlig fikk jeg følelsen av å se en delvis Mad Max-film uten Mad Max.

Høydepunktet for meg var slutten, noen vil like den, mens andre vil sikkert hate den. Jeg synes den var passende og en smule morsom med tanke på alt jenta har opplevd. Hun blir behandlet som en slektning av Hannibal Lecter der hun må ha på seg en maske.

Med tanke på at alt har handlet om zombier de siste fem årene, klarer The Girl with All the Gifts å underholde og engasjere. Det er en smal film i størrelse med få karakterer og et lite univers, men det funker bra og den er betraktelig mye bedre enn for eksempel en lignende film som het, I Am Legend.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart med gode farger og dypt sortnivå. Fargene er bra de også, totalt sett er bildekvaliteten svært god.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet med filmmusikk og enkelte lydeffekter når det først skjer noe spennende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: