Rudderless (2014)

rudderless

En familie går i oppløsning når sønnen står bak en tragedie på skolen. Hans far begynner å drikke, han slutter en godt betalt jobb og begynner å male mens han bor på båten sin. Underveis treffer han en yngre mann som elsker musikk, noe han også gjør, og sammen starter de et band der de synger tekster skrevet av den avdøde sønnen. Men bandmedlemmene vet ikke det, hva vil skje den dagen de finner det ut?

Rudderless er regissert av den meget kjente skuespilleren William H. Macy. I hovedrollene finner vi Billy Crudup og Anton Yelchin.

Rudderless er en varm film som handler om sorg og starten på noe nytt. Protagonisten er ikke en dårlig mann, men han møter veggen når sønnen begår en forferdelig handling som alltid vil hjemsøke denne familien. Men på veien treffer han en musikkglad, ung mann, og på en måte kan man si at protagonisten blir en delvis far for den unge mannen, han blir en viktig støttespiller, for den unge mannen har ikke mye selvtillit.

Skuespillerne har god kjemi, og det var hyggelig å se at endelig Anton Yelchin var tilbake i en bedre film, for han har ikke medvirket i så mange gode filmer i de siste årene. Det er aldri et godt tegn når en lovende skuespiller plutselig medvirker i samme film som Nicolas Cage nå om dagen. Det skal sies jeg skrev denne anmeldelsen før Anton Yelchin døde.

Rudderless er ikke en kjempedyp film, den byr drama og komedie, men man skjønner hvor karakterene er og hvor de kommer fra uten at filmen behøver å mate seerne med teskje. Selvfølgelig kunne filmen vært litt bedre med å fortelle mer om bakgrunnen til den unge mannen med dårlig selvtillit, men det hadde gjort Rudderless litt tregere, for jeg likte rytmen som filmen hadde.

Selv med en alvorlig handling som ødelegger liv, er Rudderless en inspirerende og varm film som til slutt gjør seerne glade. For å hjelpe seg selv, kan det hjelpe å gi andre en hjelpende hånd også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.