Glengarry Glen Ross (1992)

glengarry-glen-ross

Vi følger en liten gruppe med eiendomsselgere. Noen av dem er i fare for å miste jobben sin, og i løpet av natten blir det stjålet en viktig kundeliste som kan bety store summer med penger. Politiet avhører en etter en, hvem er det som sto bak dette innbruddet?

Glengarry Glen Ross må ha en av de mest imponerende rollelistene jeg noensinne har sett i en film. Her finner man skuespillere som Jack Lemmon, Al Pacino, Kevin Spacey, Ed Harris, Alec Baldwin, Alan Arkin og Jonathan Pryce.

Jeg har hørt om denne filmen tidligere, det vil si tittelen. Jeg trodde filmen handlet om transvestitter, så jeg gadd aldri å sjekke ut filmen skikkelig før nå.

De fleste hater vel selgere, det gjør ihvertfall undertegnede. Alt det jeg forbinder med gode selgere, det får man se i Glengarry Glen Ross. Ingen av disse selgerne er særlig sympatiske, det er vel bare en, han blir spilt av Alan Arkin. Men man blir ikke så godt kjent med denne karakteren. Det er tre andre selgerne vi blir nærmere kjent med, og de gjør alt for at noen skal undertegne en kontrakt.

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at Glengarry Glen Ross er en meget velspilt film. Måten selgerne blir fremstilt på føles så realistisk ut. Jeg ble fascinert av disse karakterene, samtidig hatet jeg dem.

Den beste karakteren av dem alle er Shelley Levene, spilt helt glimrende av Jack Lemmon. Han er skikkelig desperat, og samtidig jævla god med munnen sin. Man skjønner hvorfor han er så desperat som han er, han har ikke alderen på sin side, så han er jo selvsagt livredd for å miste levebrødet sitt.

Har det blitt laget en bedre film om griske selgere enn Glengarry Glen Ross?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.