Visit my YouTube channel here.

Godzilla (1998)

We need bigger guns.

Roland Emmerich viser oss hvordan man ikke skal lage en monsterfilm. Monsteret Godzilla trenger ingen nærmere introduksjon. Stort monster inntar byen, og det må selvsagt drepes. Det er så mange svakheter med Godzilla at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Skuespillerne er ræva. Det er kun en som leverer, nemlig Jean Reno. Han går på autopilot, men han gjør den beste jobben. Matthew Broderick er en forferdelig skuespiller. Han er bare kjedelig. Han er kjedelig å se på, han er kjedelig når han snakker, fyren er bare kjedelig. Han har kun en film der han passer inn, og det er Ferris Bueller’s Day Off. Der var han god, men det er den eneste filmen. Ved siden av Matthew Broderick er det hans kjæreste Audrey spilt av Maria Pitillo som leverer en skikkelig dårlig rolletolkning. Kvinnen eier ikke talent, og da sitter vi plutselig med to stykker av Matthew Broderick!

Det er ingen form for oppbygging i Godzilla. Godzilla ser vi nesten med en gang, og det verste er at monsteret ikke er skremmende i det hele tatt. Han virker faktisk snill, og det er menneskene som er slemme som ikke overlater byen til monsteret. Da har Roland Emmerich bommet totalt. Han skaper et koselig monster.

Actionscenene byr ikke på noe nytt, og effektene på monstrene er ikke av ypperste klasse. Godzilla virker for kunstig. Det er noe man slipper i dag med tanke på hvor langt CGI har kommet. Kort fortalt har Godzilla en elendig og oppbrukt historie, og muligens noen av de verste skuespillerne festet på film med tanke at dette var en film med et høyt budsjett. Denne filmen skal jeg ikke se flere ganger. Det kan jeg trygt love.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.