Visit my YouTube channel here.

Goodfellas (1990)

goodfellas

You mean, let me understand this cause, ya know maybe it’s me, I’m a little fucked up maybe, but I’m funny how, I mean funny like I’m a clown, I amuse you? I make you laugh, I’m here to fuckin’ amuse you? What do you mean funny, funny how? How am I funny?

Goodfellas er basert på sanne hendelser. Mange mener at dette er den beste mafiafilmen som er laget, selv bedre enn Gudfaren. Nå er Gudfaren historien fordelt på tre filmer, men Goodfellas er etter min mening bedre som enkeltfilm enn noen av Gudfaren filmene.

Skuespillerne i filmen er av ypperste klasse. Ray Liotta, Robert De Niro,og Joe Pesci. Hvem som utmerker seg best i filmen er etter min mening Joe Pesci. Han er genial som den gale og hensynsløse Tommy DeVito. Det å tenke på at det eksisterte et slik menneske, er noen ganger for utrolig til å tro. Joe Pesci er helt briljant, og man frykter virkelig den lille karen. Robert De Niro og Ray Liotta er også strålende, men det er alltid de galeste rollefigurene som pleier å stjele showet. Og her er Joe Pesci helt genial!

Ikke forvent deg en actionfilm når du setter deg ned for å se Goodfellas. Det er ikke noen actionscener i filmen i det hele tatt, men det er noen virkelige brutale drap her. Martin Scorsese har virkelig noen fine kameraføringer i Goodfellas. Det er spesielt en scene der Henry Hill tar med seg dama på en restaurant. De går gjennom trange ganger og møter forskjellige folk, og til slutt går de gjennom kjøkkenet for å komme ut i restauranten. Den uavbrutte kameraføringen i denne scenen er en klassiker.

Det som er problemet med Goodfellas som film, er at alle rollefigurene i filmen er noen usympatiske drittsekker som man burde ha satt på en øde øy. Historien er fascinerende, men man bryr seg rett og slett ikke om disse råtne menneskene. Om de lever eller blir drept bryr jeg meg lite om.

Goodfellas er en klassiker. Filmen tar for seg vennskap og ære. Martin Scorsese gjør dette på en måte man ikke opplever så ofte lenger. Goodfellas er en tankevekker, når du vet at filmen er basert på sanne hendelser. Goodfellas er den beste Martin Scorsese filmen etter min mening. Det er helt latterlig at mannen ikke fikk Oscar for denne filmen, men en middelmådig film som The Departed.

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.