Visit my YouTube channel here.

GP506 aka The Guard Post (2008)

Hvorfor blir soldater gale i en bunker? En etterforsker har kun noen få timer på å løse saken.

Forventningene var der når jeg puttet GP506 aka The Guard Post i dvd-spilleren. Regissør, Su-chang Kong, stod bak R-Point. Det var hans første film, og selv om det ikke var verdens beste film var det mye bra der. Su-chang Kong var for meg en spennende regissør. Når han igjen fokuserer på soldater og handlingen er lagt til en stor bunker, trodde jeg ærlig talt at dette kunne bli virkelig bra.

Men Su-chang Kong feilet skikkelig med GP506. Det skjer ingenting før det har gått 80 minutter. Filmen varer i to timer, og mesteparten av filmen tar for seg etterforskningen, og vi blir kjent med rollefigurene. Det fokuseres på fortid og nåtid. Vi følger de avdødes opplevelser samtidig følger vi soldatene i nåtid som begynner å oppleve det samme som den forrige troppen. Det kunne ha fungert, men det blir for rotete og ikke minst kjedelig da det skjer så lite.

Su-chang Kong har latt seg inspirere av de siste virusfilmene som har herjet de siste årene. Der 28 Days og Weeks Later oser energi og spenning, klarer Su-chang Kong å gjøre det stikk motsatte. Det er store hull i historien, og jeg kjøper ikke det som skjer. Jeg forventet en smart film, noe Gp506 ikke er. Når det først skjer noe, viser Su-chang Kong litt hva som bor i ham. De få blodige scenene er bra laget, bare synd at det er veldig få av dem.

GP506 er ikke skummel eller spennende. Den er bare kjedelig og lang.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.