Visit my YouTube channel here.

The Coast Guard (2002)

Galskap.

The Coast Guard, en film regissert av Ki-duk Kim, er en film som aldri står stille ett sekund. Vi følger en gruppe soldater som vokter en del av kystlinjen. De er på utkikk etter spioner fra Nord-Korea. Innad i troppen er det gnisninger. Kang Sang-byeong er ikke helt god, han har veldig lyst til å drepe en nordkoreaner, og en natt dreper han et menneske. Det viser seg at han har drept en sivil person, og kvinnen som var sammen med den drepte mannen blir alvorlig psykisk syk, det blir Kang Sang-byeong også. Han blir dimittert, men han nekter å reise, så han plager sine gamle tropp. Det starter uskyldig, men så en vakker dag blir det alvor.

Skuespillerne i The Coast Guard leverer solide rolletolkninger, spesielt Dong-gun Jang som jeg alltid har likt. Her leverer han muligens sin beste rolletolkning så langt i karrieren. Hans rollefigur er allerede ustabil, og man følger hans rollefigur til avgrunnen. Du ser lidelsen og galskapen i øynene. Ypperlig spilt av Dong-Kun Jang.

Ki-duk Kim får frem kaosfølelsen i The Coast Guard. Det er oversiktlig for seeren, og det er virkelig nervepirrende mot slutten av filmen når trådene skal samles. Hvem vil stå oppreist, hvem vil falle?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.