Visit my YouTube channel here.

Groundhog Day (1993)

groundhog day

Ned, I would love to stay here and talk with you… but I’m not going to.

Groundhog Day har blitt en kultklassiker. Filmen er god den, men det er ikke den beste filmen jeg har sett. Første halvdelen blir for kjedelig etter å ha sett Groundhog Day noen ganger nå. Den andre halvdelen er klart den beste med selvmordsforsøk og det å finne seg selv med å slutte å være en bitter klyse. Bill Murray er ikke en kjekkas, men han er kul som bare faen.

Historien er jo genial, tenk å kunne rett på alt det gale man gjør i løpet av en dårlig dag. Phil er en klyse som rakker ned på alt og alle. Han har høye tanker om seg selv, og da får man ikke mye respekt eller venner. Han får hele tiden sjansen til å forandre seg på en dag, men det er ikke kun den ene dagen som forvandler ham. For Phil blir det mange dager, noen tunge, andre lettere dager. Vil han kun leve den ene dagen, eller vil han få en sjanse til å gå videre med livet sitt?

Groundhog Day er mer en interessant film enn en morsom film. Klart det er noen scener som får en til å trekke på smilebåndet, men i grunn er dette en ganske meningsfylt film som absolutt fortjener gjensyn når man begynner å tenke litt. Ikke ta Groundhog Day som en lett komediefilm, den er mer enn som så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: