Visit my YouTube channel here.

Independence Day (1996)

independence day

Everyone’s trying to get out of Washington, and we’re the only schmucks trying to get in.

Roland Emerich har med Independence Day laget en underholdene popcornfilm som det ikke finnes mange av. Onde utenomjordiske skapninger uten personlighet invaderer jorden. Hvorfor de gjør det, får vi aldri svar på. Men det er egentlig ikke så viktig. Vi vil ikke ha dem her, og med en patriotisk president gjør menneskene alt for å stoppe dem.

Det her er en lett popcornfilm som mange vil hate. Rollefigurene er lette, men jeg brydde meg om hvordan det gikk med dem faktisk. Bill Pullman må være en av tidenes kuleste filmpresidenter. Maken til klisjépreget cowboy skal du lete lenge etter, men igjen, hvem bryr seg med tanke på at dette er en popcornfilm der alt er lov.

Actionscenene er fremdeles gode. Filmen har blitt allerede 17 år gammel, og det kan sees i noen scener. Totalt sett holder spesialeffektene høy klasse ennå. Det er fantastisk å bevitne når Washington D.C. blir sprengt i fillebiter.

Jeg digger Independence Day. Jeff Goldblum og Bill Pullman klarer å sette Will Smith i skyggen her. Det er det ikke mange som klarer. Ta Independence Day for det den er, da vil du ikke bli skuffet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: