Visit my YouTube channel here.

Stolen (2012)

stolen

Et bankran går ikke som planlagt, og mesterhjernen bak ranet må sone en fengselsstraff på 8 år. Når Will Montgomery blir sluppet fri, havner han i trøbbel ganske så raskt når en tidligere kjenning kidnapper hans datter. Kidnapperen mener at Will Montgomery gjemte unna en stor sum penger før han ble pågrepet, noe Will Montgomery nekter for. Han får 12 timer på å skaffe pengene, ellers dør datteren.

Stolen er en film som forsøker å være en kul film fra åttitallet, noe den ikke lykkes med. Regissør er Simon West, du vet, han fyren som stod bak Con Air der Nicolas Cage også hadde hovedrollen med en fin hårfrisyre.

For det første er filmmusikken noe av det mest slitsomme og jævligste jeg har hørt på en god stund. Jævelskapet tar aldri slutt, du vil nesten ikke tro dine egne ører. Så har vi skurken spilt av Josh Lucas, han er elendig i rollen, jeg felte en tåre og forsøkte å kvele meg selv hver gang han dukker opp på skjermen. Skurken er altså en kjørende taxisjåfør som mistet beinet sitt under kuppet som gikk galt, og han kjører rundt med datteren i bagasjerommet for å hevne seg på protagonisten. Han gir taxisjåfører et dårlig rykte, han ser ut som en sliten rockeboms fra 90-tallet.

Stolen består av kun klisjeer. Dette er en type film som aldri burde ha blitt laget med sin elendige dramaturgi. Hvorfor skal jeg bry meg om noen av disse karakterene? Dette er karakterer uten snev av personlighet. Jeg følte ikke at det var noe som stod på spill når filmen kun består av søppelmennesker. Og datteren er ikke pen heller. Jeg vil kun bli med å redde pene mennesker!

Stolen er en jævla fordummende film som voldtar hjernecellene dine. Filmen forsøker å være så smart og kul hele tiden med sin råtne filmmusikk. Det er også noen fine scener her der protagonisten ikke kan bruke GPS, men han kan bruke BlackBerry uten problemer? Og mot slutten får vi se tidenes letteste kupp, igjen må jeg bruke ordet fornærmende.

Har du en velfungerende hjerne vil du kun ende opp med hodepine hvis du bestemmer deg for å se Stolen. Du er herved advart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.