Visit my YouTube channel here.

Ip Man 3 (2015)

Ip Man må beskytte en skole, for noen skurker er ute etter eiendommen. Samtidig blir kona alvorlig syk. Og Mike Tyson stikker en tur innom, bare så det er sagt. Han er jo voldtektsmannen alle liker.

Dette er altså den tredje filmen i denne serien der vi igjen finner Donnie Yen i hovedrollen som Ip Man. Filmen er også regissert av Wilson Yip, som har regissert de to foregående filmene.

Den første filmen er fremdeles en god og solid film. Jeg husker ikke så mye fra den andre filmen, bare at den var litt skuffende. Ip Man 3 er helt klart den svakeste filmen i trilogien.

Problemet med Ip Man 3 som film er at den ikke klarer å engasjere. Karakterene er flate og hule, historien engasjerer virkelig ikke og jeg holdt på å sovne. Det ser ut som om Donnie Yen gjør det samme, han er skikkelig daff og kjedelig som Ip Man nå.

Manuset er også rotete der Ip Man forsvarer en skole som skurker vil at rektoren skal selge. Kona blir alvorlig syk, og det dukker opp en ny rival som ønsker å overta kronen til Ip Man. Litt fokus på hvite djevler blir det selvfølgelig også, kineserne elsker det.

Det blir skikkelig kjedelig mot slutten, da er det tid for drama. Kona til Ip Man er dødende, og vi får se noen dårlige scener der Ip Man danser og bruker all sin tid på kona. Hadde nå bare dette vært rørende, men karakterene er så innholdsløse og kinesiske på den dårlige måten. Tomt!

Når det gjelder kampscenene slåss Ip Man mot en hel haug med skurker flere ganger, det blir underveis veldig repeterende og filmen mangler virkelig høydepunkter som får frem smilet.

Som nevnt dukker den glade voldtektsmannen Mike Tyson opp i en liten rolle der han selvfølgelig høres ut som Daffy Duck. Kampen mellom ham og Donnie Yen er ikke mye å skryte av, det er heller ikke finaleoppgjøret mellom Donnie Yen og Jin Zhang.

Jin Zhang var fantastisk i SPL 2: A Time for Consequences, han viser oss litt hva som bor i ham, men kampsportstilen Wing Chun blir i lengden litt kjedelig og tamt å se på. Actionkoreografien sitter ikke helt, det blir for mye kamerabevegelser og rytmen sitter ikke helt. Her skulle man ha filmet slik man gjorde det i gamle dager.

Jeg håper at dette er den siste filmen om Ip Man spilt av Donnie Yen. Disse filmene har ikke noe mer å fortelle oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.