Visit my YouTube channel here.

Ju-on: The Grudge (2002)

Det er noen på loftet!

Dette er nyinnspillingen av Ju-on: The Curse, som var en lavbudsjettfilm som gikk rett på video. Regissør Takashi Shimizu var virkelig et frisk pust når han kom med de to første filmene. Jeg elsket de to første filmene som gikk rett på video, de var effektive og fylte et hull etter den fantastiske Ringu. Filmene hadde en skikkelig ekkel og fortapt atmosfære som man ikke opplever så ofte. Denne stemningen klarte Takashi Shimizu å bringe videre til nyinnspillingen, og han gjorde filmen bedre enn originalen.

Ju-on: The Grudge holder ikke et høyt tempo, men det er dette som skaper atmosfæren og gjør filmen spesiell sammenlignet med hva vi får servert her i vesten. Atmosfæren som blir skapt holder filmen ut. Tempoet i filmen er ikke for tregt eller for raskt, og vi får noen fine skvettescener her

Ringu vil for meg være alltid nummer en i denne sjangeren, og Ju-on: The Grudge havner et sted på min topp 30 liste over beste grøsserfilmer. Nyinnspillingen er bedre enn originalen, for Takashi Shimizu får mer tid til å rette opp småfeilene fra originalen. Regien er strammere og atmosfæren er bare ekkel og skremmende, spesielt helt mot slutten tar det av med noen intense scener som nesten er like klaustrofobiske som i de beste scenene i Ringu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.