Leviathan (1989)

Talk about having a bad day.

Undervannsfilmer var populære på 80-tallet. Det var The Abyss, Leviathan og DeepStar Six som var de store filmene. De to sistnevnte er ikke akkurat gode filmer, men når man er ung og dum, føles filmene bedre ut enn de egentlig er. Det er noe med atmosfæren under vann som skremmer meg fremdeles den dag i dag. Alien under vann kan man kalle disse filmene. Verdensrommet er byttet ut med vann.

Det er noen gode skuespillere med i Leviathan, men det er dessverre også med en skuespiller som ikke kler rollen han spiller. Hans navn er RoboCop, beklager, jeg mente selvsagt Peter Weller. Han er skikkelig blek i rollen som helt.

Effektene er godkjente, det er jo mirakelmannen Stan Winston som står for effektene. Men det skjer for lite, og atmosfæren er aldri helt til stede, som jeg synes er noe av det viktigste i denne type filmer. Litt blod og gummi får man, men Leviathan er en billig Alien-kloning under vann.

En stor avsløring følger i dette avsnittet. Alle vet at en mørkhudet mann vil dø, men så nærme Justin Jones var! Så nærme har nesten aldri en mørkhudet mann vært. Det viktigste er selvsagt at to hvite overlever. Tenk hvis en mørkhudet mann hadde overlevd i denne type film! Hadde vært verdens undergang!

Leviathan blir forutsigbar og gir ikke rom for overraskelser. Den har også en av de verste dødsfallene i filmhistorien når det gjelder å ofre en mørkhudet mann.

4 kommentarer til «Leviathan (1989)»

  1. Leviathan er en av de filmene jeg husker godt fra da jeg begynte leie film. Jeg crusha på Lisa Eilbacher på den tia… Den og Deepstar Six (Nia Peeples Rawrrr) var to jeg synes var ganske kule på den tiden de kom ut… I dag however hadde jeg sikkert ikke likt de i det hele tatt… men de fremdeles godt husket og etter min mening klassikere i sin sjanger fra 80 tallet. Begge kom ut samtidlig i1989 … Ikke at de kan sammenlignes med The Abyss da som utrolig nok også kom samme år.

    1. Ja, de er nostalgiske klassikere, det er jeg enig i. Bare ikke klassiker klassiker. 🙂

      Leide de mye på VHS jeg også, savner den tiden faktisk. Ikke det samme å se film i dag, selv om HD er fantastisk. Før måtte man vente så lenge på godbitene, nå er det slutt på den tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.