Visit my YouTube channel here.

The Abyss (1989)

So raise your hand if you think that was a Russian water-tentacle.

James Cameron er en god actionregissør, det skal han ha. Men en god historieforteller kommer han aldri til å bli. Jeg har sett alle filmene han har laget, og de samme problemene er der hele tiden. Han lager en enkel historie og putter stereotypiske rollefigurer inn i historien der kvinner er menn og menn er kvinner. Dialogen dreper meg litt for litt, det er pinlig å høre på når han prøver å være emosjonell.

Effektene i The Abyss har ikke tålt tidens tann. De er utdaterte. Har James Cameron sett for mye på Close Encounters of the Third Kind? Tydeligvis, for likhetene er her, bare at han kommer med en helomvending mot slutten som nesten fikk meg til å gråte av skam. Ærlig talt James Cameron, er du stolt over denne bedritne historien?

Skuespillerne gjør jobben sin, spesielt min favoritt Michael Biehn. James Cameron og undertegnede har en ting til felles, begge liker Michael Biehn som takler alle type roller. Her er han ypperlig når han spiler en soldat som blir syk når han først kommer under vann. Nydelig rolletolkning av Michael Biehn.

The Abyss er en lang film, og en kjedelig sådan. Jeg har vel sett filmen fem ganger. Så den først når den kom ut i 1989, da var undervannsfilmer stort. Vi hadde hele tre filmer det året. Leviathan, Deep Star Six og The Abyss. The Abyss var klart minst underholdende av dem alle.

Det skjer lite av interesse, og det tar lang tid før det skjer noe. Noe form for nerve har ikke filmen, det føles ut som en Disney-film med James Camerons signaturtrekk. Tror jeg måtte sette filmen på pause fem ganger, jeg slet med å fullføre denne gang. Jeg er helt sikker på at jeg aldri vil se den igjen. The Abyss er ganske tom og meningsløs med et manus som er lett og dumt.

2 thoughts on “The Abyss (1989)”

  1. Da LOVER jeg deg at du vil hate Avatar vist du ikke likte “The Abyss” Vil du se den og anmelde den, slik at jeg ikke blir den eneste som synes den stinker rottent lik? Please? (Blunker pent med Bambi øyne)

    1. Skal se om skrive om den, blir ikke lenge til. Holder på å se filmer jeg ikke har skrevet om i samlingen min, så jeg kan kvitte meg med hyllefyll, derfor er jeg ikke like på hugget om dagen når det gjelder nyere filmer. Får en stygg følelse at Avatar vil ha mye til felles med Aliens og Terminator 2. Dialogen der dreper meg, det samme gjelder rollefigurene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.